Obiective turistice Halkidiki

Obiective turistice Halkidiki. Printre cele mai importante atractii turistice Halkidiki se numara: Templul lui Zeus, Pestera Petralona, Canalul Potidea, etc.
Galerie
Tarife
  • Obiective turistice Halkidiki 1
  • Obiective turistice Halkidiki 2
  • Obiective turistice Halkidiki 3
  • Obiective turistice Halkidiki 1
  • Obiective turistice Halkidiki 2
  • Obiective turistice Halkidiki 3

Obiective turistice Halkidiki

Halkidiki sau Chalkidike, este o peninsula si unitate regionala a Greciei, parte din Regiunea Central Macedonia din nordul Greciei. Regiunea Muntele Athos reprezintă cea mai estica parte a peninsulei, dar nu a unitatii regionale. Capitala Halkidiki este principalul oras din Polygyros, situat in centrul peninsulei.Atractii turistice:Ruinele Templului lui Zeus
Aceste ruine sunt printre cele mai importante vestigii istorice din Grecia si sunt cunoscute la nivel international pentru grandoarea constructiei initiale care inca se reflecta in ramasitele din ziua de azi. Templul lui Zeus este deschis de marti pana duminica intre orele 08:00 si 19:30 iar pretul biletului este de 4 euro/ persoana.

Pestera Petralona
Pestera Petralona mai este cunoscut si ca Kokkines Petres sau Pestera Pietrelor Rosii. Aici a fost descoperit in anul 1960 un craniu al unui om de Neanderthal despre care se presupune ca ar data din urma cu aproximativ 700.000 de ani, fiind astfel cea mai veche descoperire arheologica din Grecia.
Importanta istorica a pesterii este ilustrata prin reproduceri ale unor scene preistorice, al caror efect este sporit de faptul ca se afla in decorul original.

Canalul Potidea
Canalul Potidea ofera o priveliste unica a zonei inconjuratoare si orice itinerariu turistic in Halkidiki trebuie sa includa si o traversare a acestui canal. Canalul a fost deschis initial pentru pietoni, dar de curand a fost adaugata si o pista pentru biciclisti care adauga un bonus de farmec plimbarii.
O adevarata frumusete contruita de om si desavarsita de natura pentru toti iubitorii de aer liber.

Schiturile Muntelui Athos
Schiturile Muntelui Athos sunt loc de pelerinaj pentru milioane de persoane care vin aici cu diferite scopuri: turistice, culturale sau religioase. Indiferent de nuantele religioase, muntele Athos si schiturile de aici reprezinta un loc unic unde se merita sa mergeti cel putin o data cand vizitati regiunea.

 

Click aici pentru a vizualiza Oferte sejur Halkidiki

Solicita Oferta

Pentru a primi o oferta personalizata cu cel mai mic pret al momentului va rugam completati formularul.

Mesaj

Te-ar putea interesa si aceste oferte din Ghiduri Turistice

newsletter

Vrei sa primesti periodic cele mai bune oferte?