Ghid turistic Dubai

Ghid turistic Dubai. Splendorile din Dubai includ: Burj Khalifa, Jumeriah Beach, The Dubai Fountain, Dubai Creek, Dubai Mall, Jumeriah Mosque, etc.
Galerie
Tarife
  • Ghid turistic Dubai 1
  • Ghid turistic Dubai 2
  • Ghid turistic Dubai 3
  • Ghid turistic Dubai 1
  • Ghid turistic Dubai 2
  • Ghid turistic Dubai 3

Ghid turistic Dubai

Dubai este cel mai populat oras si emirat din Emiratele Arabe Unite, iar al doilea cel mai mare emirat ca marime teritoriala dupa capitala, Abu Dhabi. Dubai este situat pe coasta de sud-est a Golfului Persic si este unul dintre cele sapte emirate care alcatuiesc tara. Abu Dhabi si Dubai sunt singurele doua emirate a avea drept de veto asupra chestiunilor critice de importanta nationala. Orasul Dubai este situat pe coasta de nord a emiratului cu acelasi nume.

Obiective turistice Dubai:

Burj Khalifa
Cladirea cea mai cunoscuta din Dubai este Burj Khalifa, care la 829.8 m este cea mai inalta cladire din lume. Pentru majoritatea vizitatorilor o excursie la puntea de observatie de la etajul 124 de aici este un must-do. Aceasta cladire este una din cele mai cautate atractii turistice Dubai la nivel international pe buna dreptate, fiind o experienta unica.

Muzeul Dubai
Excelentul muzeu din Dubai se afla in Al-Fahidi Fort, fiind construit in 1787 pentru a apara Dubai Creek. Etajul superior este sustinut de stalpi de lemn cunoscuti sub numele de "Handels", iar plafonul este construit din fronturi de palmier, noroi si ipsos. In istoria sa, fortul a servit drept resedinta pentru familia conducatoare, scaun de guvern, garnizoana si inchisoare. Intrarea are o expozitie fascinanta de harti vechi ale Emirates Dubai si arata expansiunea ce a urmat dupa boom-ul de ulei.

Bastakia (Old Dubai)
Cartierul Bastakia a fost construit la sfarsitul secolului al 19-lea pentru a fi casa de comercianti bogati persani care se ocupau in principal cu comert perle si textile. Bastakia ocupa partea de est a Bur Dubai de-a lungul paraului si va ofera o experienta orientala autentica mai ales prin intermediul elementelor arhitecturale deosebite.

Casa Sheikh Saeed Al-Maktoum
Sheikh Saeed Al Maktoum a fost conducatorul emiratului Dubai intre anii 1921-1958 si bunicul conducatorului din acest moment. Resedinta a fost reconstruita si restaurata ca un muzeu care este un bun exemplu de arhitectura araba. Casa a fost construită initial in 1896 pentru a observa activitatea de transport maritim de la balcoane. Treizeci de camere sunt construite in jurul unei curti centrale cu detalii impresioanate.

Dubai Creek
Dubai Creek separa doua orase: Deira la nord si Bur Dubai la sud. Paraul a fost un element influent in evolutia orasului, atragand primi colonisti aici pentru pesti si perle. Satul la inceptu mic a crescut de-a lungul paraului iar primii locuitori se pare ca s-au stabilit aici in urma cu aproximativ 4000 de ani.

 

Click aici pentru a vizualiza Oferte sejur Dubai

Solicita Oferta

Pentru a primi o oferta personalizata cu cel mai mic pret al momentului va rugam completati formularul.

Mesaj

Te-ar putea interesa si aceste oferte din Ghiduri Turistice

newsletter

Vrei sa primesti periodic cele mai bune oferte?