Atractii turistice Thassos

Atractii turistice Thassos. Obiective turistice importante din Thassos sunt: Alyki – portul de marmura, Giola - piscina naturala, Marble Beach, Theologos, etc.
Galerie
Tarife
  • Atractii turistice Thassos 1
  • Atractii turistice Thassos 2
  • Atractii turistice Thassos 3
  • Atractii turistice Thassos 1
  • Atractii turistice Thassos 2
  • Atractii turistice Thassos 3

Atractii turistice Thassos

Thassos are o clima putin mai rece decat restul insulelor grecesti, avand in vedere faptul ca este una din cele mai nordice insule ale Greciei. Insula Thassos nu are aeroport propriu insa Megas Alexandros, cel mai apropiat aeroport, se afla la o distanta relatic mica, pe care o puteti parcurge in aproximativ 2 ore cu maisa, fiind disponibile mai multe optiuni de a ajunge pe insula inclusiv de transport in comun si rent-a-car.

Obiective turistice Thassos:

Giola - piscina naturala
Pe drept considerata o minune a naturii, Giola reprezinta o formatiune deosebita a rocilor din zona de coasta unde a patruns apa azurie, cristalina si curata a marii. Este un loc excelent pentru cei care doresc sa inoate in cele mai diverse medii si trebuie sa isi gaseasca locul in orice ghid turistic Thassos datorita unicitatii sale.

Satul Panagia
Panagia este numele grec ortodox pentru Fecioara Maria. Deci, a primit numele dupa biserica din sat. Panagia a devenit chiar capitala insulei după Revolutia greaca din 1821 impotriva turcilor. Există izvoare de apa cristalina care sunt ghidate prin sat de canale. Apa este foarte rece si foarte curata, perfecta pentru a linisti setea intr-o zi de vara fierbinte. Fantani pitoresti sunt inconjurate de case traditionale cu acoperisuri din ardezie, sau piatra subtire gri, abundente în Thassos. Stilul arhitectural al cladirilor de aici este mult diferit de toate celelalte orase si sate de pe Thassos.

Port Pescarilor din Skala Potamia
Skala Potamia ofera o varietate de restaurante, taverne, snack baruri, cafenele, cluburi de noapte, etc. Portul este o zona frumoasa, un amestec perfect de munti, soare si mare alaturi de contructii deosebite. Nu trebuie sa lipseasca din intinerariul dumneavoastra cand vizitati insula Thassos.

Manastirea Arhanghelului Mihail
Este cea mai mare si cea mai faimoasa manastire din Thassos construita in secolul al 18-lea. Manastirea a pastrat o colectie de articole religioase si lucrari create de calugari. Ca parte din sarbatoare religioasa, in fiecare an, in prima zi de marti dupa Pasti, Manastirea conduce o procesiune care incepe la un mic sat - Theologos.

Satul Theologos
Satul se afla la 220 de metri deasupra nivelului marii, in muntii din Thasos. Acest frumos sat de munte unic si pitoresc este situat aproape in centrul Thassos, cu o populatie de aproximativ 2000 de locuitori. Acesta isi păstreaza traditia si cultura din trecut.

 

Click aici pentru a vizualiza Oferte sejur Thassos

Solicita Oferta

Pentru a primi o oferta personalizata cu cel mai mic pret al momentului va rugam completati formularul.

Mesaj

Te-ar putea interesa si aceste oferte din Ghiduri Turistice

newsletter

Vrei sa primesti periodic cele mai bune oferte?