Atractii turistice Malta

Atractii turistice Malta. De vizitat in Malta: Valetta, Mdina, Gozo, Templele Megalitice, Comino, Laguna Albastra, pestera lui Calypso, etc.
Galerie
Tarife
  • Atractii turistice Malta 1
  • Atractii turistice Malta 2
  • Atractii turistice Malta 3
  • Atractii turistice Malta 1
  • Atractii turistice Malta 2
  • Atractii turistice Malta 3

Atractii turistice Malta

Malta este o destinatie turistica populara, cu un climat cald, numeroase zone de agrement, precum si monumente arhitectonice si istorice, inclusiv 9 Site-uri UNESCO. Malta este o tara constituita pe un arhipelag de 7 insule din Marea Mediterana. Aceasta se afla 80 km sud de Sicilia, 284 km est de Tunisia, si 333 km nord de Libia. Tara acopera putin peste 316 km2 fiind una dintre cele mai mici tari, dar si una dintre cele mai dens populate tari din lume.

Obiective turistice Malta:

La Valletta
La Valletta este Capitala Maltei, o asezare ce dateaza din secolul al XVI-lea, cu multe cladiri din timpul Cavalerilor Maltezi, conducătorii de lunga durata a Orasului. Este numit dupa fondatorul sau, marele maestru Jean de la Vallette. In malteza este cunoscut ca il-Belt, insemnând "Orasul". Cetatea a fost avariata in timpul raidurilor aeriene din Al Doilea Război Mondial. La Valletta este construit pe o peninsula si are doua porturi naturale, Marsamxett si Portul Mare.

Templele Megalitice
Aproximativ in urma cu 4-5 milenii, pe insula Malta, au aparut primele temple megalitice, cladiri cu scop de cult, unele construite chiar inaintea piramidelor din Egipt. Inca este un mister modul in care aceste structuri au fost contruite, nefiind cunoscute multe detalii nici despre populatia care se afla la originea lor. Printre cele mai faimoase temple se numara cele de la Hagar Qim (Malta), Tarxien (Malta), Mnajdra (Malta) si Ggantija (Gozo).

Mdina
Mdina a fost vechea capitala a Maltei, un oras medieval fortificat situat pe un deal, in centrul insulei. Ramasitele punice descoperite dincolo de zidurile orasului sugereaza importanta regiunii pentru colonistii fenicieni care au venit pe aceste meleaguri. Mdina este numita "Orasul Tacut" de catre localnici si vizitatori.

Laguna Albastra
Este o zona extraordinar de frumoasa si vizitata din Malta care nu trebuie sa lipseasca din orice ghid turistic Malta care se respecta. Isi ia numele de la apele albastre, cristaline si curate care se gasesc in aceasta zona fiind in acelasi timp un loc linistit pentru ca cei care viziteaza zona sa poata profita de tot ce are de oferit natura fara a fi deranajati.

Pestera lui Calypso
Aici spune legenda ca a fost tinut prizonier in timpul calatoriilor sale spre tara sa de bastina. Pestera este asezata in zona costira avand in apropiere o plaja deosebit de frumoasa cu apa curata care este rareori tulburata de valuri.

 

Click aici pentru a vizualiza Oferte sejur Malta!

Solicita Oferta

Pentru a primi o oferta personalizata cu cel mai mic pret al momentului va rugam completati formularul.

Mesaj

Te-ar putea interesa si aceste oferte din Ghiduri Turistice

newsletter

Vrei sa primesti periodic cele mai bune oferte?