Circuit Scandinavia - Norvegia Cercul Polar - Capul Nord - Laponia

Traseu

Circuit Scandinavia - Norvegia Cercul Polar - Capul Nord - Laponia 2018: 1299 euro/ pachet. Pachetul include: bilete avion, 11 nopti cazare in regim mic dejun, tururi de oras, transfer aeroport - hotel - aeroport, ferry, etc.

plecari24 Iunie, 15 August 2018

Galerie
Itinerariu
Tarife
Servicii Incluse
 • Circuit Scandinavia - Norvegia Cercul Polar - Capul Nord - Laponia
 • Circuit Scandinavia - Norvegia Cercul Polar - Capul Nord - Laponia 2
 • Circuit Scandinavia - Norvegia Cercul Polar - Capul Nord - Laponia 3
 • Circuit Scandinavia - Norvegia Cercul Polar - Capul Nord - Laponia
 • Circuit Scandinavia - Norvegia Cercul Polar - Capul Nord - Laponia 2
 • Circuit Scandinavia - Norvegia Cercul Polar - Capul Nord - Laponia 3

Ziua 1 | BUCURESTI – OSLO – LILLEHAMMER - DOMBAS - OPPDAL

 Pentru plecare 24.06.2018: Intalnire cu reprezentantul agentiei pe aeroportul Henri Coanda la ora 06:00 pentru imbarcare pe zborul AUSTRIAN AIRLINES OS768 cu destinatia Viena. Decolare la ora 08:00 si sosire in Viena la 08:45. Decolare spre Oslo la ora 10:20 cu zborul OS335. Sosire la Oslo - Gardemoen la ora 12:45.  Pentru plecare 15.08.2018: Intalnire cu reprezentantul agentiei pe aeroportul Henri Coanda la ora 04:15 pentru imbarcare pe zborul LUFTHANSA LH1657 cu destinatia Munchen. Decolare la ora 06:15 si sosire in Munchen la 07:15. Decolare spre Oslo la ora 08:40 cu zborul LH2452. Sosire la Oslo – Gardemoen la ora 10:45. Dupa preluarea bagajelor ne imbarcam in autocar si de la aeroportul Gardemoen plecam spre Oppland, de-a lungul lacul Mjosa spre Lillehammer. Dupa un popas in orasul-gazda a JO de iarna din 1994 continuam pe valea Gudbransdal, unde converg principalele parcuri nationale ale tarii, spre Dombas iar de aici prin peisajele alpine ale parcului Dovrefjell-Sunndalsfjella ajungem la Oppdal. Cazare Quality Hotel Skifer 4* sau similar Oppdal.

Ziua 2 | OPPDAL – TRONDHEIM – STEINKJER

Mic dejun. Traversam cele mai nordice zone agricole ale Norvegiei si ajungem la Trondheim – capitala istorica si loc de incoronare a regilor Norvegiei. Vizitam impozanta Catedrala Nidaros – cea mai nordica catedrala medievala din lume construita pe locul unde este inmormantat Sfantul Olav, ce a devenit si cel mai nordic loc de pelerinaj din lume (bilet de intrare 100 NOK-11 Euro). Turul continua pe langa Palatul Arhiepiscopal, care adaposteste Coroana Regala, spre Podul Orasului Vechi (Gamle Bybro) peste raul Nidelva, de unde admiram vechile docuri, si ajungem in Bakklandet, un pitoresc cartier cu case de lemn ce gazduieste numeroase baruri, restaurante si buticuri. Timp liber la dispozitie dupa care ne indreptam, prin regiunea Trondelag, spre Steinskjer, oras situat la extremitatea nordica a Trondheimfjorden la 64 grade nord. Cazare Hotel Quality Steinkjer 3* sau similar.

Ziua 3 | STEINKJER – MO I RANA – CERCUL POLAR - FAUSKE

Mic dejun. Drumul nostru continua in atmosfera contemplativa a peisajelor nordice cu lacuri, paduri, fiorduri, cascade, sate pescaresti, munti si tundra. Ne oprim in Mo I Rana pentru scurte vizite si pauza de pranz, dupa care traversam Cercul Polar - 66 grade Nord, ”frontiera catre imperiul soarelui de la miezul noptii”, la Saltfjellet unde se afla Monumentul si Centrul Cercului Polar cu propriul oficiu postal. Aici soarele ramane deasupra orizontului 24h/zi, aici fiind primul punct de unde puteti experimenta acest fantastic fenomen in calatoria pe care ati inceput-o catre „Capul Nord”. Cu cat ne apro[iem mai mult de polul nord, cu atat fenomenul creste in intensitate. Timp liber la dispozitie pentru vizite, de aici puteti expedia scrisori catre casa cu stampila speciala de Cercul Polar si puteti obtine primul Certificat de la Cercul Polar. Continuam spre Fauske, situat in partea nordica a fiordului Skjerstad. Cazare Hotel Scandic Fauske 3* sau similar.

Ziua 4 | FAUSKE – BODØ – INSULELE LOFOTEN - SVOLVÆR

Mic dejun. Ne deplasam spre Bodø, orasel de coasta si centrul administrativ al regiunii Nordland, unde ne vom imbarca pentru o traversare de aprox.4 ore cu ferry-boat-ul spre Moskenes, pe cea mai sudica insula a arhipelagului Insulelor Lofoten ce se intinde pe aprox.150 km si are o diversitate de peisaj de o frumusete ametitoare. Pescuitul a fost si ramane unul din motivele pentru care oamenii locuiesc aici, iar la Å, puteti vizita pitorescul Norwegian Fishing Village Museum, unde puteti experimenta viata cotidiana din pescariile din Lofoten din ultimii 250 de ani. Lofoten au si o stransa conexiune cu epoca Vikinga, reflectata in Muzeul Viking Lofotr unde este reconstruita cea mai mare constructie vikinga din lume (bilet de intrare aprox. 25 Euro pentru ambele muzee). Incheiem ziua la Svolvaer cel mai mare oras din arhipeleagul Insulelor Lofoten. Cazare Fast Hotel Lofoten 3* Svolvær sau similar.

Ziua 5 | SVOLVÆR – TROMSO

Mic dejun. Astazi ne deplasam spre Tromsø, traversand Finnmark cea mai putina populata regiune a Norvegiei. Tromsø este cel mai mare oras situat la nord de Cercul Polar, oras cu o bogata viata culturala si o istorie pasionanata, punct de plecare al expeditiilor polare. Optional, ascensiune cu telecabina la Fjellheissen – cea mai populara atractie turistica din Tromsø – care ofera o spectaculoasa vedere panoramica cu orasul si peisajele care il inconjuoara : insulele, fiordurile, muntii Lyngen si marea (tarif: aprox. 20 Euro/persoana). Timp liber la dispozitie in minunatul oras Tromso. Cazare Thon Hotel Polar Tromso 3* sau similar.

Ziua 6 | TROMSO – ALTA

Mic dejun. Vizita Tromsø cu moderna Catedrala Arctica si distinctiva constructie Polaria – noul muzeu dedicat Arcticii (costul biletelor de intrare: aprox. 15 Euro/persoana). Continuam deplasarea spre Alta, cu doua scurte traversari cu ferry-boat-ul : Svansby – Breivikeidet si Oldersdalen – Lyngseidet. Alta este situata la 70°Nord ca si Alaska si Siberia, si beneficiaza de un climat mai bland datorita Curentului Golfului fiind locuita cu peste 6000 de ani in urma de triburi de vanatori, dovada picturile rupestre de la Hjemmeluft ( Patrimoniul Mondial UNESCO). Tot aici putem vedea Catedrala Luminilor Nordului, care cu forma sa futuristica si fatada placata cu titanium pare ceva din alta galaxie. Cazare Hotel Scandic Alta 4* sau similar.

Ziua 7 | ALTA – HONNINGSVAG – MAGERØYA – CAPUL NORD – CAPATUL LUMII

Mic dejun. Ultima etapa spre Capul Nord ne conduce din Alta prin Skaidi catre Hammerfest – cel mai nordic oras din lume unde vom putea admira Monumentul Meridianului, o coloana de marmura care comemoreaza primul studiu (1816) facut de catre omul de stiinta Friedrich Georg Wilhelm Struve pentru a determina arcul meridianului global si, prin urmare, a calcula marimea si forma pamantului. Continuam excursia de-a lungul fiordului Porsangerfjord spre Kåfjord de unde prin tunelul rutier denumit „Tunelul Capului Nord” ajungem la Honningsvåg pe insula Mageroy, in Nordul Extrem al Norvegiei. Cazare Hotel Honningsvåg 4* sau similar. Seara, excursie la Capul Nord ”Nordkapp” 71°10′21″N – care a reprezentat, de secole, o mare provocare pentru exploratori si calatori. Stanca care se ridica la 307 metri deasupra Oceanului Arctic marcheaza extremitatea nordica absoluta a Europei continentale. Aici vom putea admira „Marele Glob” care marcheaza „Capatul lumii”. Un loc unde ajungi o data in viata! (Bilet de intrare inclus cu acces la expozitiile permanente, proiectie de film panoramica, magazinul de suveniruri, intrari multiple in decurs de 24h).

Ziua 8 | CAPUL NORD – KARASJOK – INARI - SAARISELKA

Mic dejun. Plecam spre Sud prin peisajul tundrei arctice al Laponiei unde traiesc peste 60000 de reni. Oprire in Karasjok – ”capitala” populatiei Sami (laponii) din Norvegia unde se poate vizita parcul cultural Sápmi care prezinta intrun mod interactiv cultura si istoria Sami. Continuam catre Finlanda si poposim in Inari, localitate unde se afla Parlamentul Sami si Muzeul Sami si Nature Center Siida, o institutie de promovare a identitatii si culturii Sami din Finlanda, singura populatie indigena din Uniunea Europeana (costul biletelor de intrare: aprox. 35 Euro/persoana). Poposim in nordul Laponiei la statiunea turistica Saariselkä poarta de acces in Parcul National Urho Kekkonen. Cazare Hotel Club 4* Saariselka sau similar.

Ziua 9 | LAPONIA: SAARISELKA – ROVANIEMI

Mic dejun. Continuam prin vastele spatii acoperite de lacuri si paduri spre Rovaniemi „ Orasul lui Mos Craciun”. La Rovaniemi, in urma cu 14 ani Interra a fost primul tour-operator din Europa de Sud-Est care a organizat un zbor charter pentru copii acasa la Mos Craciun ! Cel mai celebru rezident al orasului poate fi vizitat in fiecare zi la Santa Claus Village chiar pe Cercul Polar, unde anual poposesc peste 300 000 de vizitatori din intraga lume. Vizitam Santa Claus Village – Satul lui Mos Craciun. Aici veti avea posibilitatea sa faceti cumparaturi, sa va procurati suveniruri, sa expediati carti postale de la “Oficiul Postal al lui Mos Craciun”. Fiecare scrisorica trimisa catre cei dragi va avea aplicat un timbru special cu insemnele lui Mos Craciun. Punctul culminant este vizitarea biroului lui Mos Craciun, prilej de a va intalni personal si a sta de vorba cu « Adevaratul Mos Craciun » dar si de a va face o fotografie impreuna. Timp liber la dispozitie in Rovaniemi. Cazare Hotel Scandic Rovaniemi 4* sau similar.

Ziua 10 | ROVANIEMI – JYVASKYLA

Mic dejun. Ne deplasam spre Jyväskylä, oras din partea de vest a zonei lacurilor din centrul Finlandei. Jyväskylä este numita si ”Atena Finlandei” pentru rolul pe care il are in educatie. In tot orasul putem vedea lucrarile celui mai cunoscut faimos arhitect finlandez Alvar Aalto, Aici se organizeaza anual Raliul Neste Oil al Finlandei, din campionatul mondial de raliuri. Cazare Sokos Hotel Alexandra 4* Jyväskylä sau similar.

Ziua 11 | JYVASKYLA – PORVOO – HELSINKI

Mic dejun. Plecam spre Helsinki. Vizitam Porvoo, al doilea oras ca vechime din Finlanda cunoscut pentru centrul sau vechi si depozitele colorate de pe malul raului Porvoo care se varsa in Golful Finic. Vechiul Porvoo este ca un muzeu un aer liber locuit de aprox. 700 de rezidenti permanenti, ce pastreaza arhitectura traditionala si strazile pietruite unde gasiti restaurante, cafenele, mici magazine si muzee. Turul se incheie in capitala Finlandei, tara ce si-a serbat recent centenarul independentei sale. Timp liber la dispozitie in Helsinki. Cazare Crowne Plaza Hotel Helsinki 4* sau similar.

Ziua 12 | HELSINKI– BUCURESTI

Mic dejun. Tur panoramic de oras Helsinki: Piata Senatului cu Catedrala Luterana – simbol al orasului, Catedrala Ortodoxa Uspensky, parcul Esplanada, stadionul olimpic de la JO de vara din 1952, biserica in stanca Temppeliaukio, parcul Sibelius – un omagiu adus compozitorului national al Finlandei. Timp liber pana la transferul la aeroport pentru zborul Lufthansa LH2465 ce decoleaza la ora 19:25 cu destinatia Munchen. Sosire la Munchen la ora 20:55. Decolare din Munchen cu zborul LH1656 la ora 22:05 si sosire la Bucuresti la ora 01:00 (a doua zi dimineata). Sfarsitul pachetului de servicii.

1299 euro adult loc in camera dubla
1199 euro copil 2-11.99 ani in camera dubla cu 2 adulti
1786 euro adult in camera single
 • Bilet de avion la dus Bucuresti - Oslo, via Viena/Munchen compania Austrian / Lufthansa
 • Bilet de avion la retur Helsinki - Bucuresti, via Munchen, Compania Lufthansa
 • Transport cu autocar propriu conform itinerariului
 • Cazare 11 nopti cu mic dejun inclus la hoteluri de 3* si 4* conform programului astfel:
  • 1 noapte in Oppdal la hotel Quality Skifer 4* sau similar
  • 1 noapte in Steinkjer la hotel Quality Steinkjer 3* sau similar
  • 1 noapte in Fauske la hotel Scandic Fauske 3* sau similar
  • 1 noapte in Insulele Lofoten la hotel Fast Lofoten 3* sau similar
  • 1 noapte in Tromso la hotel Thon Polar 3* sau similar
  • 1 noapte in Alta la hotel Scandic Alta 4* sau similar
  • 1 noapte la Capul Nord in Honningsvag la hotel Scandic Honningsvag 4* sau similar
  • 2 nopti in Laponia la hotel Club Saariselka 4* si hotel Scandic Rovaniemi 4* sau similare
  • 1 noapte in Jyvaskyla la hotel Sokos Alexandra 4* sau similar
  • 1 noapte in Helsinki la hotel Crown Plaza 4* sau similar
 • Tururile si vizitele din program: Lillehammer, Trondheim, Mo I Rana, Monumentul si Centrul Cercului Polar din Norvegia, Bodo, Insulele Lofoten, Svolvaer, Tromso, Alta, Hammerfest - cel mai nordic oras din lume, Monumentul Meridianului, Capul Nord - extremitatea nordica a lumii, Karasjok, Inari, Saariselka si Rovaniemi in Laponia, Satul lui Mos Craciun - Santa Claus Village, Jyvaskyla, Porvoo, Helsinki
 • Bilet de intrare la Capul Nord care include: acces la expozitiile permanente, proiectie de film panoramica, magazinul de suveniruri, intrari multiple in decurs de 24h
 • Transferuri aeroport - hotel - aeroport
 • Ferry - boat : Bodo - Moskenes; Svansby- Breivikeidet; Oldersdalen-Lyngseidet.
 • Insotitor roman de grup
 • Taxele de aeroport & combustibil pentru zborurile internationale: 240 Euro/persoana (se pot modifica pana la data emiterii biletelor in functie de evolutia pretului petrolului)
 • Biletele de intrare la obiectivele turistice din program (a se consulta tarifele din program) - optionale
 • Supliment recomandat demipensiune: 319 Euro/persoana (se rezerva din tara la inscriere)
 • Asigurarea medicala de calatorie obligatorie, Asigurarea storno optionala
 • Bacsisurile pentru ghizi si soferi (se achita la fata locului insotitorului de grup)
 • Alte servicii decat cele mentionate in program

Solicita Oferta

Pentru a primi o oferta personalizata cu cel mai mic pret al momentului va rugam completati formularul.

Mesaj

Te-ar putea interesa si aceste oferte din Circuite Europa

newsletter

Vrei sa primesti periodic cele mai bune oferte?