Circuit Franta - Valea Loirei 2024

Circuit Franta - Valea Loirei 2024. Pret: de la 1365 euro/ persoana. Pretul include: bilete de avion dus-intors Paris cu Tarom, 6 nopti cazare cu mic dejun, vizite cu ghid local si biletele de intrare la Castelul Regal de la Amboise, Clos Luce, Castelul Blois, etc.

plecari31 Mai; 26 Iunie; 20 Iulie 2024

Galerie
Itinerariu
Tarife
Servicii Incluse

Ziua 1: BUCURESTI – PARIS – ORLEANS – TOURS (273 km)

Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Henri Coanda (Otopeni) la ora 06:00 dimineata pentru imbarcare pe zborul companiei Tarom spre Paris. Decolare la ora 08:40; aterizare in Paris la ora locala 11:00. Plecare cu autocarul spre Orleans, un loc plin de istorie, cu o superba catedrala monumentala. In anul 1429, spre finalul Razboiului de 100 de ani intre Franta si Anglia, aparitia Ioanei d’Arc a fost salvatoare pentru armata Frantei. Ioana d’Arc a ridicat moralul armatei franceze care a reusit sa ii alunge pe englezi din Orleans dupa un asediu de sapte luni. Carol al VII-lea a fost incoronat rege in Reims si a inceput recucerirea teritoriilor. Dupa vizita in Orleans, transfer spre orasul Tours. Sosire in Tours si cazare la hotel, astfel: grup 31.05: cazare la Grand Hotel de Tours 4* sau similar | grupuri 26.06 si 20.07: cazare la hotel Kyriad Tours Centre Gare 3* sau similar.

Ziua 2: TUR DE ORAS TOURS, CASTELUL AMBOISE SI RESEDINTA LUI LEONARDO DA VINCI DE LA CLOS LUCÉ (50 km)

Mic dejun la hotel si plecare pentru a descoperi intr-un tur pietonal Tours, oras situat in inima zonei turistice Valea Loarei. Tours, capitala regiunii Touraine se intinde intre raurile Loara si Cher si a fost un loc deosebit de important in istoria Frantei si a crestinismului. Vom vizita catedrala Saint Gatien, Piata Plumereau, o piata maiestuoasa, cu case medievale cu fatade din lemn si Bazilica Sf. Martin reconstruita in stil neobizantin de Victor Laloux. Dupa amiaza vom vizita Amboise cu cele doua atractii importante ale sale: castelul Amboise si Close Lucé. Castelul Regal Amboise a devenit proprietate regala in anul 1434 si a fost resedinta mai multor regi ai Frantei. In interiorul capelei gotice Sf. Hubert situata pe teritoriul castelului se afla mormantul lui Leonardo da Vinci. Din interiorul castelului putem admira o superba priveliste asupra Vaii Loarei. Conacul Close Lucé este situat in centrul orasului Amboise si a fost resedinta lui Leonardo da Vinci din 1516 pana in 1519, anul mortii sale. La subsolul cladirii sunt expuse masinariile extraordinare proiectate de Da Vinci, iar la etaj vizitatorii pot observa camerele in care a locuit marele artist si inventator. Intoarcere la hotel in Tours si cazare.

Ziua 3: BLOIS SI CHAUMONT SUR LOIRE (130 km)

Mic dejun la hotel si plecare spre Blois. Construit pe malul Loirei, orasul Blois a pastrat atmosfera medievala, cu strazile sale inguste si intortocheate. Arhitectura orasului respecta o armonie tricolora: fatade albe, acoperisuri din ardezie albastra si cosuri din caramida rosie. Sapte regi si zece regine au locuit in castelul de la Blois de la constructia sa, care a inceput in secolul al XIII-lea. Castelul Regal Blois este o capodopera a arhitecturii renascentiste din Franta si a fost clasificat drept monument istoric inca din 1845. Cele patru aripi ale castelului ne ofera o privire de ansamblu asupra evolutiei arhitecturii franceze din secolul al XIII-lea, pana in secolul al XVII-lea. Vom vizita apartamentele regale, dar si Muzeul Artelor Fine si inca patru incaperi, una din ele fiind Sala Adunarilor Generale. Dupa amiaza vom pleca spre Chaumont sur Loire, unde se afla castelul cu acelasi nume care a fost construit in anul 1000, distrus in 1465 si reconstruit din nou la scurt timp dupa aceea. In anul 1562, Diane de Poitiers, fosta favorita a regelui a intrat in posesia castelului dupa ce acesta ii apartinuse Caterinei de Medici si i-a dat forma actuala. Vom vizita castelul, grajdurile si parcul. Din 1992, domeniul Chaumont sur Loire gazduieste in fiecare an Festivalul International al Gradinilor, din aprilie pana in noiembrie. Modelele de gradini expuse sunt create de diversi arhitecti peisagisti si artisti in jurul unei teme care se schimba de la an la an. Intoarcere la hotelul din Tours si cazare.

Ziua 4: EXCURSIE OPTIONALA LA CASTELUL D’USSÉ, VILLANDRY SI AZAY LE RIDEAU (105 km)

Mic dejun la hotel. Azi va propunem o excursie optionala in alte cateva locuri de poveste de pe Valea Loarei. Povestile incep de obicei cu “a fost odata ca niciodata un castel de poveste” si putem continua adaugand numele castelului: Chateau d’Ussé, cu privelisti spre raurile Indre si Loara. Acest castel numit adesea Castelul Frumoasei Adormite a fost construit intre secolele XV – XVIII pe malul raului Indre. Castelul a fost mobilat si locuit de proprietarul sau, Ducele de Blacas. In continuare vom vizita castelul si gradinile Castelului de la Villandry. In 1532, Jean Breton, ministrul de finante din acea vreme a cumparat o fortareata medievala situata in apropiere de Tours. Ca si suveranul Frantei care a urmat noile trenduri renascentiste pentru proprietatile sale din Valea Loarei, Breton s-a angajat in lucrari de proportii pentru a moderniza castelul Villandry. Gradinile sunt fara indoiala unele dintre cele mai frumoase gradini din Europa, intinse pe cateva niveluri. Forma actuala a gradinilor a fost data la inceputul sec XX de Joachim Carvallo care a recreat gradinile renascentiste. Una dintre optiunile pentru masa de pranz de azi este vechea ferma La Giraudiere din Villandry. Dupa amiaza vom vizita Azay le Rideau, castel construit intre 1518 – 1527 de Gilles Berthelot la comanda lui Francisc I al Frantei, pe o insula de pe raul Indre. Pentru aceasta excursie se va achita un avans de 50% in agentie, iar restul sumei la fata locului. Intoarcere la Tours si cazare la hotel.

Ziua 5: CASTELUL CHENONCEAU SI LOCHES (125 km)

Mic dejun la hotel si plecare spre Loches unde vom vizita piata saptamanala, una dintre cele mai importante de pe Valea Loirei. Loches este o vizita esentiala in circuitul castelelor de pe Valea Loirei, pentru a contempla cinci secole de istorie si pentru a descoperi un loc unic intr-un mediu autentic si bine pastrat. Castelul de la Loches domina oraselul de la poalele sale si a fost construit intre secolele XI – XVI. Dupa amiaza plecare spre castelul Chenonceau, castelul “rege” de pe Valea Loirei, construit pe raul Cher, la sud de Amboise. Denumit “Castelul Doamnelor”, Chenonceau a fost conceput de Katherine de Briconnet si infrumusetat de Diane de Poitiers si ulterior de Caterina de Medici. Castelul este inconjurat de gradini magnifice. Vom face o plimbare cu barca pe raul Cher in Chisseaux, in apropiere de Chenonceaux dupa care ne vom intoarce in Tours. Cazare la hotel in Tours.

Ziua 6: EXCURSIE OPTIONALA LA DOMENIUL CHEVERNY (155 km)

Mic dejun la hotel. Azi va propunem o excursie optionala de jumatate de zi (aproximativ 4 ore) la domeniul Cheverny. Acesta este primul castel deschis publicului in 1922 si este inconjurat de pajisti si un parc englezesc cu arbori de sequoia, cedri si tei plantati intre 1820 si 1860. Castelul are mai multe gradini tematice deschise publicului: gradina de legume si flori, gradina ucenicilor si gradina cu lalele. Domeniul de la Cheverny este deosebit prin faptul ca are propria crescatorie de ogari care poate fi vizitata. Peste o suta de ogari multicolori traiesc la Cheverny si sunt o rasa rezultata in urma imperecherii cainelui Foxhound Englezesc cu francezul Poitevin. Pentru aceasta excursie se va achita un avans de 50% in agentie, iar restul sumei la fata locului. Intoarcere la hotel in Tours si cazare.

Ziua 7: TOURS – CHAMBORD – BUCURESTI (280 km)

Mic dejun la hotel si plecare pentru a vizita Castelul Chambord, a carui constructie a inceput in anul 1516 la ordinul lui Francisc I. Din pacate, acesta nu a trait pentru a-l vedea finalizat. Chambord este una dintre cele mai spectaculoase lucrari de arhitectura din perioada Renasterii si este renumit mai ales pentru acoperisul sau decorat cu 128 de turnuri si cosuri. Chambord este cel mai mare castel de pe Valea Loirei, cu peste 400 de incaperi si are cel mai mare parc inchis din Europa. Transfer la aeroportul Paris Charles de Gaulle pentru imbarcare pe zborul companiei Tarom spre Bucuresti cu decolare la ora 16:20. Aterizare in Bucuresti la ora 20:10.

 

Plecare

Pret/persoana

(loc in camera dubla)

A treia persoana in camera dubla (pat pliant adaugat intr-o camera dubla)

Supliment camera Single

31.05.2024

1480 Euro

1355 Euro

285 Euro

26.06.2024

1385 Euro

1335 Euro

260 Euro

20.07.2024

1365 Euro

1320 Euro

260 Euro

 

ATENTIE: patul suplimentar pentru a treia persoana este un pat pliant ce va fi adaugat intr-o camera dubla, spatiul fiind limitat. Camerele cu 3 ocupanti sunt la cerere.

 

 • transport cu avionul Bucuresti - Paris si retur cu compania TAROM;
 • 6 nopti cazare in camera standard cu mic dejun in Tours la hotel de 4* pentru grupul din mai si la hotel de 3* pentru grupurile din iunie si iulie;
 • transferuri cu autocarul aeroport - hotel in Tours si hotel Tours - aeroport Paris;
 • transport cu autocar local pe parcursul circuitului, conform programului;
 • tururi pietonale cu ghid local in orasele Tours, Blois, Amboise si Orleans (durata maxima 1,5 ore)
 • vizita cu ghid local si biletele de intrare la urmatoarele obiective turistice:
  • Castelul Regal de la Amboise;
  • Clos Luce;
  • Castelul Blois;
  • Domeniul Chaumont sur Loire si Festivalul Gradinilor;
  • Domeniul de la Chambord;
 • Biletul de intrare la Cite Royale de Loches cu audioghid;
 • Biletul de intrare la Castelul Chenonceau cu audioghid;
 • Plimbare cu barca pe raul Cher in Chiseaux;
 • insotitor roman de grup;
 • taxele de aeroport (pot suferi modificari).
 • biletele de intrare la alte obiective turistice decat cele care sunt mentionate ca fiind incluse;
 • excursiile optionale (Castelul D'ussé, Villandry, Azay Le Rideau si Saumur - Fontevraud);
 • alte mese decat cele mentionate in program;
 • asigurarea medicala de calatorie (optionala);
 • asigurarea storno cu extensie COVID (optionala), se incheie odata cu contractul de comercializare a pachetului de servicii turistice, in pachet cu asigurarea medicala de calatorie;
 • bacsisuri pentru prestatorii locali (ex: soferi, ghizi): 40 EURO/persoana - se practica in tarile vizitate, se achita la sosirea in tara de destinatie.

Solicita Oferta

Pentru a primi o oferta personalizata cu cel mai mic pret al momentului va rugam completati formularul.

Mesaj

Te-ar putea interesa si aceste oferte din Circuite Europa

newsletter

Vrei sa primesti periodic cele mai bune oferte?