Circuit Vietnam - Cambodgia 2024

Circuit Vietnam-Cambodgia 2024. Pret: 3049 euro/ pachet. Pachetul include: bilete de avion dus-intors, 12 nopti cazare cu mic dejun - Hanoi, Golful Ha Long, Hoi An, Hue, Ho Chi Minh, Siem Reap, Phnom Penh, Croaziera in Golful Ha Long, insotitor roman de grup etc.

plecari01 Octombrie; 11, 28 Noiembrie 2024

Galerie
Itinerariu
Tarife
Servicii Incluse
 • poza 1
 • poza 1

Ziua 1 | BUCURESTI – DOHA

Plecare 01 Octombrie: Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Henri Coanda (Otopeni) la ora 16:30 pentru imbarcare pe zborul Companiei Qatar QR222 cu destinatia Doha. Decolare la ora 18:45 si sosire in Doha la ora 23:15. Plecare 11 Noiembrie: Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Henri Coanda (Otopeni) la ora 07:30 pentru imbarcare pe zborul Companiei Qatar QR220 cu destinatia Doha. Decolare la ora 10:00 si sosire in Doha la ora 15:30. Imbarcare pe zborul Companiei Qatar QR982 cu destinatia Hanoi cu decolare la ora 20:30. Zbor pe timpul noptii. Plecare 28 Noiembrie: Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Henri Coanda (Otopeni) la ora 19:00 pentru imbarcare pe zborul Companiei Turkish Airlines TK1046 cu destinatia Istanbul. Decolare la ora 21:20 si sosire in Istanbul la ora 23:45.

Ziua 2 | DOHA - HANOI

Plecare 01 Octombrie: Imbarcare pe zborul Companiei Qatar QR976 cu destinatia Hanoi cu decolare la ora 02:20 si sosire pe aeroportul din Hanoi la ora 13:45. Plecare 11 Noiembrie: Sosire pe aeroportul din Hanoi la ora 07:10. Plecare 28 Noiembrie: Imbarcare pe zborul Companiei Turkish Airlines TK164 cu destinatia Hanoi cu decolare la ora 02:20 si sosire pe aeroportul din Hanoi la ora 15:25. Hanoi se situeaza printre cele mai atractive si interesante orase ale lumii. Aerul placut al orasului ii confera o aroma gratioasa, aproape regala, subliniata de o istorie bogata de mai mult de o mie de ani - un patrimoniu fascinant reflectat in arhitectura veche bine pastrata. Hanoi este centrul cultural al Vietnamului, iar spectacolele de papusi, muzica si dans merita cu prisosinta. Sa mai amintim ca una dintre cele mai dezvoltate arte vietnameze este cea culinara. Nu este deloc exagerat cand spunem ca sunt mii de feluri de mancare sau mii de retete culinare. Hanoi are multe traditii legate de mancare si se crede ca majoritatea felurilor de mancare faimoase din Vietnam, ca si phở, chả cá, bánh cuốn si cốm isi au originea aici. Dupa indeplinirea formalitatilor de intrare in tara transfer la hotel si cazare (check in disponibil incepand cu ora 14:00). Program liber pentru odihna. Cazare la hotel Sunway 4* (plecare 05.04, 01.10, 28.11)/ La Casa Hanoi Hotel 4* (plecare 11.11) sau similar Hanoi.

Ziua 3 | HANOI

Mic dejun. Descoperim capitala Vietnamului intr-un tur de oras de 1 zi. Incepem cu complexul Ho Chi Minh din Piata Ba Dinh unde se afla Mausoleul lui Ho Chi Minh, edificiu monumental in marmura si granit in onoarea fondatorului Vietnamului unificat, continuam cu casa traditionala de lemn care a fost resedinta acestuia si unica Pagoda pe Un Pilon, bijuterie arhitectonica construita in 1049 si reconstruita de mai multe ori. Turul continua cu Templul Literaturii - sanctuar al Confucianismului, locul primei Universitati din Vietnam (1076), exemplu de arhitectura traditionala si loc pitoresc care este ales pentru fotografiile de absolvire de generatii de studenti. Vizitam si Muzeul de Etnografie al Vietnamului – in care descoperim o fabuloasa colectie de artefacte care reliefeaza diversitatea minoritatilor etnice. Incheiem ziua cu vizionarea unui spectacol traditional de teatru de papusi pe apa, o forma de arta vietnameza veche de mii de ani. Sculptate din lemn de smochin, iar apoi pictate si date cu lac, papusile interpreteaza scene din viata cotidiana si legende vietnameze. Seara, timp liber la dispozitie. Cazare la hotel Sunway 4* (plecare 05.04, 01.10, 28.11)/ La Casa Hanoi Hotel 4* (plecare 11.11) sau similar Hanoi.

Ziua 4 | HANOI - HA LONG BAY

Mic dejun. Din Hanoi plecam spre golful Tonkin unde vom face o croaziera pe splendidul Golf Ha Long, inclus de UNESCO in Patrimoniul Mondial, cu aproape 3000 de insule distincte acoperite de o vegetatie luxurianta. Legenda spune ca acest golf s-a format cand un dragon s-a aruncat in mare si, trantindu-si coada cu entuziasm, a sculptat regiunea intr-un arhipelag. Turnurile carstice care se ridica la sute de metri de apele golfului se pare ca l-au inspirat pe regizorul James Cameron in crearea decorului filmului „Avatar”. Traim o experienta de neuitat la bordul unei traditionale nave de croaziera pe golf si vom participa la activitatile turistice organizate. Pranzul si cina sunt servite la bord. Cazare la bordul navei Lily Cruise (plecare 05.04, 11.11) / Victory Star (plecare 01.10, 28.11) sau similar.

Ziua 5 | HA LONG BAY – HANOI – DANANG – HOI AN

Mic dejun. Ne trezim dis de dimineata sa ne bucuram de apele verzi ca de jad ale golfului, acesta fiind momentul perfect al zilei. Dupa micul dejun, nava continua navigarea elegant printre formatiunile impresionante ale golfului. Ne intoarcem in portul Halong de unde plecam spre aeroportul din Hanoi. Ne imbarcam pe zborul local pentru destinatia Danang. Ne deplasam catre Hoi An. Cazare la Central Boutique Hotel & Spa 4* (plecare 05.04, 01.10, 28.11)/ Wyndham Garden Hoi An 4*(plecare 11.11) sau similar Hoi An.

Ziua 6 | HOI AN

Mic dejun. Suntem in cel mai bine conservat port din Asia de Sud-Est, celebru pentru casele patinate ale negustorilor, reteaua de strazi riverane si ansamblurile de sali chinezesti. In 1999 UNESCO l-a inclus pe Lista Patrimoniului Mondial. Descoperim frumusetile orasului intr-un tur de oras pietonal care cuprinde: Podul Japonez, Templul Chinezesc, Casa de negustori Tan Ky – casa pastrata de sapte generatii, construita cu doua secole in urma de o familie vietnameza, insa folosind in arhitectura influente chinezesti si japoneze. Dupa-amiaza timp liber la dispozitie. Cazare la Central Boutique Hotel & Spa 4* (plecare 05.04, 01.10, 28.11)/ Wyndham Garden Hoi An 4*(plecare 11.11) sau similar Hoi An.

Ziua 7 | HOI AN - HUE

Mic dejun. Plecam dimineata de la Hoi An spre Hue trecand prin pasul pitoresc Hai Van, cu o oprire pentru a vedea spectaculoasa panorama a coastei. Ajungem in Hue si vizita la Mormantul Imperial al lui Minh Mang considerat ca una din cele mai frumoase lucrari de arhitectura a dinastiei Nguyen si Pagoda Thien Mu - un simbol al orasului Hue. Incheiem turul cu o vizita a Citatadelei Imperiale din Hue, inclusa in patrimoniul UNESCO. Orasul Imperial, in cadrul caruia pot fi identificate doua zone, fortareata – cu scopul de apara curtea regala si aparatul administrativ imperial - si palatul – Orasul Interzis Violet, unde isi avea resedinta familia regala si isi desfasura activitatea administratia regala- aproape a fost distus in timpul razboiului din Vietnam. Un amplu proces de reconstructie a fost inceput in 1993 pentru a readuce la viata pavilioanele, templele, gradinile, portile si salile magnifice ce alcatuiesc acest complex arhitectonic clasic asiatic. Cazare la hotel Romance 4* (plecare 05.04, 01.10, 28.11) / Senna Hue Hotel 4* (plecare 11.11) sau similar Hue.

Ziua 8 | HUE – HO CHI MINH

Mic dejun (la pachet). Parasim Hue si transfer la aeroportul din pentru zborul cu destinatia Ho Chi Minh. Desi oficial redenumit in 1976 ca orasul Ho Chi Minh el este inca mentionat de localnici ca Saigon. Devastat de razboi, astazi devine o metropola moderna in care vom descoperi arhitectura franceza - coloniala, pietele infloritoare si templele pasnice. Dupa-amiaza vizitam unul dintre punctele de interes ale Ho Chi Minh-ului, aflat in afara orasului. Nici o zona ramasa in urma razboiului din Vietnam nu este atat de venerata precum cea a Tunelurilor de la Cu Chi. Incepem cu vizitarea acestui uimitor complex aflat la 75 de km de oras. Tunelurile Cu Chi au gazduit peste 18.000 de sateni deveniti luptatori de guerrilla, acestia folosindu-se de 200 km de pasaje si adaposturi sapate cu mana. Viet Cong a planuit in Cu Chi asaltul memorabil asupra Saigonului in timpul sarbatoririi noului an Tet. Revenim in oras. Cazare hotel Muong Thanh Saigon Centre 4* (plecare 05.04, 28.11)/ hotel Orchids Saigon 4* (plecare 01.10, 11.11) sau similar Ho Chi Minh.

Ziua 9 | HO CHI MINH - DELTA MEKONG

Mic dejun. Aceasta zi este dedicata Deltei Mekong. Dupa o calatorie de 4.800 km prin Platoul Tibetan, fluviul Mekong coboara in sudul Vietnamului intr-o retea acvatica, varsandu-se in Marea Chinei de Sud prin noua brate. Delta Mekong, „Cosul cu orez” al Vietnamului, ofera un peisaj acvatic cu campuri verzi si sate aglomerate, traversate de canale inguste si animate. Ne indreptam catre Ben Tre, la 2h30 distanta de Ho Chi Minh. Ne imbarcam si facem o plimbare cu barca de-al lungul Raului Chet Say (unul dintre bratele Deltei Mekong). Intelegem cum functioneaza economia locului oprindu-ne sa vizitam diverse spatii de munca: vizita la cuptoarele de caramida, la fabrica de carbune din coaja de nuca de cocos, si participam la un workshop in care procesam nuca de cocos si observam cum fiecare parte din ea este transformata in mancare si alte produse. Apoi barca va naviga pe canalele inguste, descoperind viata de zi cu zi a localnicilor. Vom opri intr-un sat linistit unde puteti experimenta viata reala a Deltei, vizitand o casa din rogojina si degustand un pranz delicios cu specialitati locale insotite de o bere rece. Este timpul sa ne imbarcam pe un sampan pentru o calatorie relaxanta de-a lungul canalelor inguste. Dupa-amiaza tarziu ne intoarcem in port si plecam spre Ho Chi Minh. Cazare hotel Muong Thanh Saigon Centre 4* (plecare 05.04, 28.11)/ hotel Orchids Saigon 4* (plecare 01.10, 11.11) sau similar Ho Chi Minh.

Ziua 10 | HO CHI MINH – SIEM REAP

Mic dejun. Incepem ziua cu un tur de oras in Ho Chi Min prilej cu care admiram: Oficiul Postal - remarcabil prin incinta cu bolta si iluminatoare amintind de garile din Europa secolului al XIX-lea; Catedrala Notre Dame (Duc Ba) - cea mai inalta expresie a arhitecturii catolice franceze din intreaga tara; Teatrul Municipal - care functioneaza sub denumirea de Opera Saigon; Palatul Reunificarii - folosit in timpul razboiului cu americanii ca sediu al Guvernului. Dupa-amiaza transfer catre aeroport pentru imbarcare pe zborul cu destinatia SIEM REAP. Ajungem in Cambodgia la Siem Reap, capitala provinciei cu acelasi nume, un oras in plina ascensiune a dezvoltarii. Datorita pozitionarii sale favorabile in vecintatea templelor din Angkor, orasul serveste si ca poarta de intrare a milioanelor de vizitatori. Multumita acestor atractii orasul s-a transformat intr-o adevarata destinatie turistica, dar in ciuda tuturor influentelor internationale, Siem Reap si locuitorii lui si-au pastrat traditiile si cultura. Transfer la hotel. Cazare la hotel Tara Angkor 4* (plecare 05.04, 01.10, 28.11) / Sakmut Boutique Hotel 4* (plecare 11.11) sau similar Siem Reap.

Ziua 11 | SIEM REAP - BANTEAY SREI - ANGKOR THOM - TA PROHM

Mic dejun. Ziua incepe cu „Bijuteria Angkor-ului” - Templul Banteay Srei. Banteay Srei inseamna „Citadela femeilor” si este un impresionant exemplu de arta khmera din secolul al-X-lea, cu sculpturi deosebit de fin realizate in gresie roz. Continuam cu Angkor Thom, „Marele Oras” sau capitala, inconjurat de ape, in care accesul in trecut era posibil numai prin una dintre cele 5 porti. Portile infatiseaza elefanti cu trei capete care trag flori de lotus. Una din cele mai bine pastrate, aproape intacta, este Poarta de Sud pe care o traversam in drumul nostru spre faimosul Templu Bayon – primul templu de stat dedicat lui Buddha ce este compus din 54 de turnuri gigantice cu cele 216 fete zambitoare ale lui Avalokitesvara. Urmatoarele vizite sunt la: Terasa Regelui Lepros – o terasa de 25 m lungime amplasata catre capatul nordic al Pietei Regale, cu ziduri decorate cu basoreliefuri ce redau figuri de zeitati, razboinici si apsara; Terasa Elefantilor – ce a fost folosita ca scena pentru grandioase ceremonii publice si pentru audientele regale. Turul se incheie cu Templul Ta Prohm, care pare ingropat in jungla si unde copacii incolaciti de pietre creaza o atmosfera care te duce cu gandul la Lara Craft din Tomb Raider. Cazare la hotel Tara Angkor 4* (plecare 05.04, 01.10, 28.11) / Sakmut Boutique Hotel 4* (plecare 11.11) sau similar Siem Reap.

Ziua 12 | SIEM REAP - ANGKOR WAT - PHNOM PENH

Mic dejun. Vizitam Angkor Wat „orasul templu” situat la sud de capitala khmera Angkor Thom, cel mai cunoscut si cel bine conservat din monumentele de la Angkor. Angkor Wat a fost construit de Suryavarman II si este reprezentarea pamanteasca a muntelui Meru, centrul cosmologiei hindu si budiste. O capodopera a artei khmere prin structura, marime si simetrie templul este considerat cea mai mare constructie religioasa din lume si totodata sufletul si inima Cambodgiei, motiv de mandrie nationala, imaginea sa fiind reprezentata pe drapelul national. Lasam in urma Siem Reap si ne indreptam catre capitala Cambodgiei - Phnom Penh, cunoscut candva ca „Perla Asiei”. Stralucirea Phnom Penh-ului a fost afectata de impactul razboiului si al revolutiei insa orașul a reusit sa re-nasca din propria cenusa pentru a-si relua locul printre capitalele din regiune, cu atragatoare cafenele, baruri pline de viata si o scena culinara de clasa mondiala. Transfer la hotel. Cazare la hotel Sensory Park Urban Hotel 4* sau similar.

Ziua 13 | PHNOM PENH – HO CHI MINH

Mic dejun. Incepem turul de oras cu Muzeul National – muzeu dedicat exclusiv artei kmere, cu artefacte atat din perioada Angkor cat si din cea Pre-Angkor. Turul continua cu Palatul Regal unde, in pofida faptului ca este actuala resedinta a familiei regale, majoritatea incaperilor si cladirilor sunt deschise publicului, cea mai uimitoare fiind Sala Tronului cu un turn inalt, imitatie dupa turnurile templului Bayon din Angkor. In zona de nord a palatului intalnim unul din putinele temple ramase intacte in timpul regimului khmerilor rosii - Pagoda de Argint - numita astfel datorita pardoselii realizata din peste 5000 de placi de argint fiecare de aprox. 1kg; ea este faimoasa si pentru statuia lui Buddha realizata din 90 kg de aur solid si cu 9584 diamante incrustate si un alt Buddha de smarald si cristal baccarat din sec. al-XVII-lea. Continuam turul apoi cu Muzeul Genocidului Tuol Sleng - o fosta scoala preluata de khmerii rosii si transformata in loc de detentie – si il terminam in Piata Centrala - unde putem face ultimele cumparaturi. Transfer la aeroportul din pentru zborul cu destinatia Ho Chi Minh. Cazare hotel Muong Thanh Saigon Centre 4* (plecare 05.04, 28.11)/ hotel Orchids Saigon 4* (plecare 01.10, 11.11) sau similar Ho Chi Minh.

Ziua 14 | HO CHI MINH – DOHA/ISTANBUL

Plecare 05 Aprilie, 01 Octombrie, 11 Noiembrie: Mic dejun. Timp liber la dispozitie pana la ora eliberarii camerelor. Transfer la aeroport pentru imbarcarea pe zborul Companiei Qatar QR971 cu destinatia Bucuresti, via Doha. Decolare la ora local 19:30. Sosire in Doha la ora 23:15. Plecare 28 Noiembrie: Mic dejun. Timp liber la dispozitie pana la ora eliberarii camerelor. Transfer la aeroport pentru imbarcarea pe zborul Companiei Turkish Airlines TK163 cu destinatia Bucuresti, via Istanbul. Decolare la ora local 21:40.

Ziua 15 | DOHA/ISTANBUL - BUCURESTI

Plecare 01 Octombrie, 11 Noiembrie: Imbarcare pe zborul companiei Qatar QR219 cu destinatia Bucuresti. Decolare la ora 02:00 si sosire pe aeroportul Henri Coanda (Otopeni) la ora 07:00. Plecare 28 Noiembrie: Sosire in Istanbul la ora 05:00. Imbarcare pe zborul companiei Turkish Airlinea TK1043 cu destinatia Bucuresti. Decolare la ora 08:30 si sosire pe aeroportul Henri Coanda (Otopeni) la ora 08:50.

Date de plecare

01.10

11.11; 28.11

Adult loc in camera dubla  

3.049 Euro

3.149 Euro

Adult a-3-a persoana in camera dubla cu pat suplimentar

3.049 Euro

3.149 Euro

Adult in camera single

3.499 Euro

3.599 Euro

 • Zboruri Bucuresti - Hanoi, via Doha/Istanbul, Compania Qatar/Turkish Airlines
 • Zboruri Ho Chi Minh - Bucuresti, via Doha/Istanbul, Compania Qatar/Turkish Airlines
 • Zboruri directe companii locale:
  • Hanoi => Danang
  • Hue => Ho Chi Minh
  • Ho Chi Minh => Siem Reap
  • Phnom Penh => Ho Chi Minh
 • Taxele de aeroport zboruri intercontinentale (se pot modifica pana la emiterea biletelor)
 • Taxele de aeroport zboruri companii locale (se pot modifica pana la emiterea biletelor)
 • Cazare 12 nopti cu mic dejun:
  • 2 nopti la Hanoi, hotel Sunway 4* (plecare 05.04, 01.10, 28.11)/ La Casa Hanoi Hotel 4* (plecare 11.11) sau similar Hanoi.
  • 1 noapte Golful Ha Long, cazare la bordul navei Lily Cruise (plecare 05.04, 11.11) / Victory Star (plecare 01.10, 28.11) sau similar
  • 2 nopti la Hoi An, Central Boutique Hotel & Spa 4* (plecare 05.04, 01.10, 28.11)/ Wyndham Garden Hoi An 4*(plecare 11.11) sau similar Hoi An.
  • 1 noapte la Hue, hotel Romance 4* (plecare 05.04, 01.10, 28.11) / Senna Hue Hotel 4* (plecare 11.11) sau similar Hue.
  • 3 nopti la Ho Chi Minh, hotel Muong Thanh Saigon Centre 4* (plecare 05.04, 28.11)/ hotel Orchids Saigon 4* (plecare 01.10, 11.11) sau similar Ho Chi Minh
  • 2 nopti la Siem Reap, hotel Tara Angkor 4* (plecare 05.04, 01.10, 28.11) / Sakmut Boutique Hotel 4* (plecare 11.11) sau similar Siem Reap.
  • 1 noapte la Phnom Penh, Sensory Park Urban Hotel 4* sau similar
 • Transferuri aeroport - hotel - aeroport
 • Transport cu autocar local cu aer conditionat conform itinerariului
 • 2 pranzuri & 1 cina conform programului - preparatele servite la mesele principale au specific local (bauturile nu sunt incluse)
 • Croaziera in Golful Halong
 • Tururile, vizitele si excursiile din program
 • Biletele de intrare la obiectivele din program
 • Spectacol traditional de teatru de papusi pe apa
 • Ghizi locali vorbitori de lb. Engleza
 • Taxa procesare acte in vederea obtinerii autorizatiei emise de catre autoritatile vietnameze in baza careia va fi obtinuta la sosire viza de Vietnam
 • Insotitor roman de grup
 • Viza de Vietnam: aprox.50-75 USD/persoana (se achita la sosirea in Vietnam in baza autorizatiei obtinuta de agentie)
 • Viza de Cambodgia, se obtine electronic, tarif: 36 EUR/persoana, se achita la inscriere
 • Asigurare medicala de calatorie (ferm recomandata)
 • Asigurare storno (ferm recomandata)
 • Biletele de intrare, altele decat cele mentionate in program
 • Bacsisuri pentru ghizi locali si soferi: aprox. 5 USD/persoana/zi pentru sofer si ghid (se achita la fata locului la inceputul excursiei)
 • Excursiile optionale
 • Alte servicii decat cele mentionate in program

Solicita Oferta

Pentru a primi o oferta personalizata cu cel mai mic pret al momentului va rugam completati formularul.

Mesaj

Te-ar putea interesa si aceste oferte din Circuite Asia

newsletter

Vrei sa primesti periodic cele mai bune oferte?