Circuit Peru 2024

Traseu

Circuit Peru 2024. Pret: 2999 euro/ persoana. Pachetul include: bilet de avion dus-intors, 10 nopti cazare, tururi de oras: Lima, Cusco, vizita lacului Titicaca, ghid local, insotitor roman de grup, etc.

plecari22 August; 08 Septembrie; 10, 28 Octombrie; 24 Noiembrie 2023

Galerie
Itinerariu
Tarife
Servicii Incluse
 • Circuit Peru 1
 • Circuit Peru 2
 • Circuit Peru 3
 • Circuit Peru 1
 • Circuit Peru 2
 • Circuit Peru 3

Ziua 1 | Bucuresti–Lima

Plecarile 22.08, 08.09, 10.10, 28.10: Intalnire cu reprezentantul Interra pe Aeroportul Henri Coanda Otopeni la ora 03:30, pentru imbarcare pe zborul Companiei Air France AF1089 cu destinatia Paris. Decolare la ora 06:00 si sosire la Paris la ora 08:10. Decolare spre Lima la ora 10:15 cu zborul AF486. Sosire la Lima la ora 15:40. Plecarea 24.11: Intalnire cu reprezentantul Interra pe Aeroportul Henri Coanda Otopeni la ora 03:30, pentru imbarcare pe zborul Companiei KLM KL1372 cu destinatia Amsterdam. Decolare la ora 06:00 si sosire la Amsterdam la ora 08:00. Decolare spre Lima la ora 12:35 cu zborul KL742. Sosire la Lima la ora 19:15. Dupa formalitatile vamale si recuperarea bagajelor, intalnire cu ghidul local pentru transfer la hotel. Cazare Hotel Dazzler Miraflores 4* sau similar Lima.

Ziua 2 | Lima

Mic dejun. Tur de oras Lima-Ciudad de los Reyes, Perla Pacificului. Incepem turul cu o vizita in centrul colonial, unde intalnim Plaza de Armas, aparuta odata cu fondarea Limei in 1535. Punctul cel mai vechi al acesteia este fantana din bronz din centru, datand din 1650. In partea de nord-est a pietei, focul si dezastrele naturale au distrus Palacio de Gobierno de mai multe ori de cand Pizarro a construit aici prima cladire guvernamentala in anii 1530, palatul actual fiind terminat in 1937. Schimbarea garzii reprezinta o atractie in fiecare dupa-amiaza. Catedrala domina partea de sud-est a pietei, fiind terminata in 1755 si inlocuind precedenta biserica distrusa la cutremurul din 1746. In capela din dreapta intrarii intalnim mormantul conquistadorului Francisco Pizzaro. Continuam cu o vizita la manastirea San Francisco, una dintre cele mai vechi aflate inca in folosinta, supravietuind in stare relativ buna cutremurului din 1746. Ridicata la mijlocul Sec al-XVII-lea din materiale rezistente la cutremur si vopsita in galben-canar, este una dintre cele mai fotografiate biserici ale Limei. Punctele de atractie sunt catacombele cu oseminte si biblioteca cu carti si harti, unele datand din Sec al-XVI-lea. Servirea pranzului la un restaurant local. Dupa-amiaza vizitam Muzeul Larco, poate cel mai valoros muzeu din Lima prin colectia privata a lui Rafael Larco Herrera (1901-1966), tatal unuia dintre cei mai importanti arheologi din Peru (contine mai mult de 45.000 de piese). Muzeul ofera o excelenta imagine de ansamblu asupra culturilor pre-hispanice din Peru, detine o colectie de stofe si bijuterii de aur exceptionale, iar principala sa atractie este vasta colectie de ceramica. Intoarcere la hotel si timp liber la dispozitie in Miraflores. Cazare Hotel Dazzler Miraflores 4* sau similar Lima.

Ziua 3 | Lima–Paracas-Nasca

Mic dejun. Dimineata devreme plecare catre Paracas-oras-port de unde vom face o excursie cu vasul (daca conditiile meteo permit) la Insulele Ballestas, numite si ”Galapagos in miniatura”. La inceputul turului in Rezervatia Nationala Paracas, de pe mare, vom admira celebrul Candelabru sau Trident, geoglif ce se afla in partea nord-vestica a golfului si a carui realizare ramane un mister pana astazi. Ne vom incanta cu peisajul insulelor populate de numeroase specii de pasari si de colonii de lei de mare care ofera un adevarat spaectacol. Iubitorilor de natura. Servirea pranzului la un restaurant local. Continuam drumul prin departamentul Ica spre celebrele Linii de la Nazca, anticele geoglife din las pampas de Jumana si desertul Nazca, intre localitatile Nazca si Palpa, un mister lasat in urma de civilizatia cu acelasi nume (200 i.Hr.-600 d.Hr.). Zbor panoramic deasupra liniilor de la Nazca pentru a descoperi cu proprii ochi: paianjenul, pasarea colibri, maimuta cu coada in spirala, balena, ”astronautul” si celelalte reprezentari animale si vegetale sau figuri si desene geometrice. Interpretarile sunt diverse: cercetatoarea germana Maria Reiche, care a petrecut peste 40 de ani studiindu-le, a avansat ipoteza unui calendar astronomic, Erich von Daniken propune ca ar fi un teren de aterizare pentru extraterestri, in timp ce studii recente vorbesc de conexiunea cu ritualurile pentru venerarea apei. Dupa zbor nu va ramane decat sa va conturati propria teorie in atmosfera relaxanta a haciendei unde vom fi cazati. Cina si cazare Hotel Majoro 4* sau similar Nazca.

Ziua 4 | Nasca-Arequipa

Mic dejun. Frumusetea si diversitatea reliefului din Peru ni se va descoperi in calatoria de azi spre Arequipa. Peisajul este dominat de intinse spatii desertice intrerupte de oazele fertile ale raurilor, cum este Yauca si culturile ei de maslini. Servirea pranzului la un restaurant local in Chala. Continuam pe soseaua Panamericana Sur care ne ofera superbe imagini cu coasta salbatica a Pacificului pe care o vom parasi la Camana, locul unde spaniolii au fondat ”Villa Hermosa” in 1539, mutandu-se in anul urmator de aici la Arequipa spre care urcam in partea finala a zilei. Pe seara putem spune: Bun venit in Arequipa ! Cazare Hotel QP Arequipa 4* sau similar Arequipa.

Ziua 5 | Arequipa–Chivay

Mic dejun. Suntem in Arequipa, la 2.350 m altitudine, in al doilea oras din Peru, situat intr-o vale fertila inconjurata de vulcanii Misti (5.822 m), Chachani (6.057 m) si Pichupichu (5.664 m). Acest incantator oras colonial este numit „Ciudad Blanca”, fiind construit in silar, o roca vulcanica alba. Plecam catre Chivay, oras considerat punctul de acces catre Canionul Colca. Drumul ne poarta prin Rezervatia Natura Pampa Canahua unde traiesc diferite specii de camelide precum alpaca, lama dar si vicunia, una dintre cele mai rare rase de animale din lume, habitatul lor natural fiind Muntii Anzi. Sosire la Chivay, un mic oras situat la o altitudine de 3.600 m, cu o populatie de aproximativ 5.000 de locuitori, dispus in mod traditional in jurul pietei centrale–Plaza de Armas. Zona a fost locuita din cele mai vechi timpuri de catre popoarele collawas, wari si tiahuanaco, intrand apoi sub stapanirea imperiului Inca si dupa sub cea spaniola, cand sunt puse bazele orasului sub forma actuala. Datorita exploatarii miniere de aur, argint si plumb orasul a jucat un rol important in timpul administratiei spaniole. In anii recenti importanta orasului s-a stabilit ca urmare a activitatii turistice, atragand anual sute de oameni ce doresc sa exploreze peisajul natural andin. In ciuda evolutiei politice si economice a orasului de-a lungul istoriei populatia stabilita pe aceste meleaguri si-a pastrat traditiile si credintele ancestrale, identitatea lor distincta strabatand generatiile si facandu-se prezenta in viata de zi cu zi a locuitorilor pana in zilele noastre. In 2015 UNESCO a inclus dansul „wititi”-dans traditional care marcheeaza uniunea dintre populatia indigena si imperiul Inca-in Patrimoniul Cultural al Umanitatii, recunoscand si incercand astfel sa conserve elementele culturale distincte ale acestei comunitati. Cina si cazare Hotel Pozo del Cielo 3* sau similar Chivay.

Ziua 6 | Chivay–Canionul Colca–Cruz del condor-Puno

Mic dejun. Dimineata ne aventuram in Canionul Colca, al doilea cel mai adanc canion din lume, catre Crucea Condorilor–„Cruz de Condor”, un loc prielnic pentru a admira natura darza si fascinanta a acestui loc pierdut cumva in timp si desprins din alta lume, cu stanci aride ce se inalta catre cer pana la altitudini de aproape 4.000 m si abisul ce coboara pana la 1.000-2.000 m prin care raul Colca se serpuieste pentru a oferi viata unei faune si flore la fel de aspre dar in acelasi timp de o frumusete rara. Daca avem noroc vom vedea pasarile care numesc platoul andin „acasa”, cele mai mari pasari zburatoare din lume–condorii andini-cum planeaza prin vazduh. Ziua continua cu drumul catre Puno-capitala folclorului peruan, oras situat la 3.800 m altitudine pe malurile lacului Titicaca. Cazare Hotel Royal Inn Puno 4* sau similar Puno.

Ziua 7 | Puno–Lacul Titicaca-Puno

Mic dejun. Transfer in port pentru a ne imbarca intr-o croaziera pe Lacul Titicaca- cel mai inalt lac navigabil din lume, lacul legendar din care s-au nascut Manco Capac si Mama Oclio, fondatorii Imperiului Inca.. Vizitam insulele plutitoare unde traiesc indienii Uros, al caror stil de viata, costume si traditii sunt admirate de multi. Populatia Uros a fugit de popoarele Colla si Inca si a folosit stuf de totora (foarte rezistent) pentru a-si construi propriile insule si locuinte. Astazi, acestia traiesc pe mai multe insule plutitoare si sunt autarhici, au scoli proprii si magazine, iar principalele lor surse de venit sunt pescuitul si turismul. In continuare vizitam Insula Taquile, situata la aproximativ 35 km de Puno si cu o populatie de aproximativ 2.000 oameni. Este inclusa in Patrimoniul material UNESCO pentru arta sa textila, avand multe ramasite arheologice si o priveliste spectaculoasa a muntilor inzapeziti–Cordillera Real din Bolivia. Nu exista strazi sau autovehicule. De la debarcader urcam spre sat unde vom servi un pranz traditional si vom putea afla mai multe despre traditiile si obiceiurile localnicilor. Privelistea oferita este impresionanta–Lacul Titicaca pare un ocean inconjurat de munti. Ne intoarcem in Puno unde seara putem sa ne plimbam in centrul vechi. Cazare Hotel Royal Inn 4* sau similar.

Ziua 8 | Puno–Sillustani-Pucara–Racchi–Andahuaylillas-Cusco

Mic dejun. Pornim catre Cusco, cel mai vechi oras locuit permanent din America de Sud si care timp de secole a fost capitala spirituala si administrativa a celui mai mare imperiu de pe acest continent. Pe drum vom fi fascinati de frumusetea peisajelor minunate ale muntilor Anzi si ale Altiplano („campie inalta” in spaniola)-platoul alpin inalt din Anzii Cordilieri, cel mai mare platou alpin de pe Terra dupa cel al Tibetului. Vom trece prin sate andine pitoresti, cum ar fi: Arcos, San Pedro, Tinta si Sicuani. Oprire la Sillustani unde vom vizita faimoasele chullpas-turnuri funerare preinca, de 12 m inaltime, situate pe o peninsula din jurul lagunei Umayo. Pranz la un restaurant local. Excursia continua cu vizita la Racchi, sit arheologic incas ce pastreaza numeroase constructii de chirpici si ruinele templului Wiracocha. De aici plecam catre Andahuaylillas unde vizitam biserica San Pedro Apostol supranumita „Capela Sixtina a Americii” datorita superbelor fresce ce decoreaza peretii. Sosire in Cusco–„buricul pamantului” pentru Incasi. Cazare Hotel Xima Cusco 4* sau similar Cusco.

Ziua 9 | Cusco–Pisac–Ollantaytambo–Valea Sacra Inca

Mic dejun. Plecam catre Valea Sacra a Incasilor unde vom vizita: Sacsayhuaman–una din cele mai surprinzatoare constructii datorita blocurilor de piatra folosite la constructia sa si unde anual se organizeaza festivalul Inti Raymi, Qenco–unul din locurile sacre din zona, Pucapucara–„fortareata rosie” structura militara defensiva, Tambomachay cu ruinele bailor Inca, piata locala din Pisac. Pranz traditional la restaurantul Wayra insotit de spectacol cu cai peruani si muzica traditionala. Vizita la Ollantaytambo, unul dintre ultimele orase construite de catre incasi inainte de Conquista spaniola, ramas neterminat unde se poate distinge structura urbana incasa. Cazare Hotel Augusto's 3* sau similar.

Ziua 10 | Valea Sacra–Machu Picchu–Cusco

Mic dejun. Transfer la gara din Ollantaytambo pentru a lua trenul catre Aguas Calientes traversand pitoreasca vale a raului Urubamba. Din Aguas Calientes urcam cu microbuze turistice locale un drum cu multe serpentine pana la 2.400 m altitudine unde vom descoperi "Orasul pierdut al Inca”-Machu Picchu, care este fara indoiala unul din cele mai importante monumente arhitectonice si arheologice din lume, ramas necunoscut pana in 1911, cand a fost descoperit de Hiram Bingham. Vom vizita cu ghid local principalele puncte de interes ale acestui sit arheologic–zona sacra-zona principala a cetatii, cu Intihuatana, ceasul solar incas, Templul Celor Trei Ferestre, Templul Soarelui dedicat zeului Inti-zeul Soare si Templul Condorului, zona rezidentiala s.a. Dupa vizitam ne vom intoarce la Aguas Calientes, timp liber pentru pranz (nu este inclus). Luam trenul pentru retur la Ollantaytambo, de unde ne intoarcem la Cusco. Cazare Hotel Xima Cusco 4* sau similar.

Zilele 11-12 | Cusco-Lima-Bucuresti

Mic dejun. Tur de oras Cusco–fosta capitala a Imperiului Incas. Orasul a devenit capitala imperiului Inca in Sec al XV-lea si a fost dezvoltat ca un centru urban ce a indeplinit functii administrative si religioase complexe. O data cu cucerirea spaniola edificiile orasului au fost in mare parte pastrate astfel incat cladirile care inainte deserveau ca temple si resedinte oficiale imperiale incase au fost transformate in biserici, manastiri si cladiri guvernamentale spaniole. Acesta este cazul Bisericii Santo Domingo-care a inglobat templul inca dedicat Zeului Soare-cat si a Catedralei din Cusco–realizata pe locul fostului palat incas al lui Wiracocha. Transfer la aeroport pentru imbarcarea pe zborul Companiei LATAM cu destinatia Lima. Sosire pe aeroportul din Lima si imbarcare: Plecarile 22.08, 08.09: Imbarcare pe zborul Companiei KLM KL744 cu destinatia Amsterdam, decolare la ora 19:55. Sosire la Amsterdam la ora 15:10 a doua zi. Imbarcare pe zborul KL1379 cu destinatia Bucuresti, decolare la ora 20:55 si aterizare la Bucuresti, Aeroportul Henri Coanda la ora 24:35. Plecarea 10.10: Imbarcare pe zborul Companiei Air France cu destinatia Paris, decolare la ora 18:00. Sosire la Paris la ora 13:15 a doua zi. Imbarcare pe zborul AF1088 cu destinatia Bucuresti, decolare la ora 20:55 si aterizare la Bucuresti, Aeroportul Henri Coanda la ora 24:50. Plecarile 28.10, 24.11: Imbarcare pe zborul Companiei Air France cu destinatia Paris, decolare la ora 21:50. Sosire la Paris la ora 16:05 a doua zi. Imbarcare pe zborul AF1088 cu destinatia Bucuresti, decolare la ora 19:30 si aterizare la Bucuresti, Aeroportul Henri Coanda la ora 23.20.

2999 euro adult loc in camera dubla
3390 euro adult in camera single

 • Ghid roman insotitor 
 • Zboruri Bucuresti => Lima => Bucuresti, Companiile Air France/KLM 
 • zbor intern Cusco => Lima Compania Latam Airlines, pentru confortul Dumneavoastra 
 • Taxele de aeroport 
 • Transferuri aeroporturi-hoteluri-aeroporturi 
 • Transport cu autocare locale conform programului 
 • Cazare 10 nopti cu mic dejun la hoteluri de 3* si 4* astfel: - 2 nopti in Lima la Hotel Dazzler Miraflores 4* sau similar - 1 noapte in Nasca la Hotel Majoro 4* sau similar - 1 noapte in Arequipa la Hotel QP Arequipa 4* sau similar - 1 noapte in Chivay la Hotel Pozo del Cielo 3* sau similar - 2 nopti in Puno la Hotel Royal Inn Puno 4* sau similar - 2 nopti in Cusco la Hotel Xima Cusco 4* sau similar - 1 noapte in Urubamba la Hotel Augusto's 3* sau similar 
 • Bonusuri: - 5 pranzuri la restaurante locale in zilele 2,4,6,7,8 plus 2 cine in zilele 3, 5 - Zbor panoramic deasupra Liniilor Nasca - Bilet de tren expedition la Aguas Calientes (Machu Picchu), operat de Peru Rail - Vizite la Qenco, Pucapucara, Tambomachay si Sacsayhuaman 
 • Ghizi locali la toate transferurile si excursiile din program 
 • Tur de oras cu ghid local in Lima
 • Tur de oras cu ghid local in Cusco 
 • Excursie in Insulele Ballestas 
 • Excursie in Valea Sacra a Incasilor 
 • Excursie la Machu Picchu si Aquas Calientes 
 • Excursie pe Lacul Titicaca 
 • Excursie la siturile arheologice Sillustani, Pukara si Racchi 
 • Biletele de intrare la toate vizitele si excursiile din program
 • Asigurarea travel covid protection 
 • Excursiile optionale 
 • Bacsisurile pentru ghizi si soferi locali aprox 55 USD/turist (se achita la fata locului la inceputul excursiei)

Solicita Oferta

Pentru a primi o oferta personalizata cu cel mai mic pret al momentului va rugam completati formularul.

Mesaj

Te-ar putea interesa si aceste oferte din Circuite America

newsletter

Vrei sa primesti periodic cele mai bune oferte?