Circuit Egipt - Croaziera pe Nil & Hurghada 2024

Circuit Egipt - Croaziera pe Nil & Hurghada 2024. Pret: de la 1499 euro/ persoana. Pachetul include: bilet de avion dus-intors, 11 nopti cazare 5*, tur panoramic de oras, vizita la Muzeul de Egiptologie, Excursie cu ghid local la Platoul Giza si Marile Piramide, Croaziera pe Nil etc.

plecari29 Aprilie; 06, 13 Mai; 16, 23 Septembrie 2023

Galerie
Itinerariu
Tarife
Servicii Incluse
 • Poza 1
 • Poza 1

Ziua 1: BUCURESTI – CAIRO

Intalnire cu reprezentantul agentiei de turism in Aeroportul Henri Coanda (Otopeni) la ora 22:30 pentru imbarcare pe zborul TAROM RO101 cu destinatia Cairo.

Ziua 2: CAIRO

Decolare la ora 00:45 si aterizare in Cairo la ora 03:30. Transfer cu autocarul la hotel si cazare (noaptea de cazare este achitata integral pentru a putea beneficia de camere la sosire). Cazare Hotel Holiday Inn Cairo Citystars 5* sau similar Cairo. Early check-in.Mic dejun. Ne aflam in Cairo (El Qahira), capitala Egiptului - cea mai mare aglomerare urbana de pe continentul african, cu peste 6 milioane de locuitori, unde ne va fascina cu siguranta forfota metropolitana. Intalnire cu ghidul local care ne va insoti intr-o incursiune in istoria de 7000 ani a Egiptului intr-un tur de oras Cairo care va incepe cu o vizita la Muzeul de Egiptologie – acesta adaposteste cea mai bogata colectie de artefacte din perioada faraonica, cea mai pretioasa comoara a muzeului fiind colectia faraonului Tutankhamon care cuprinde obiecte de cult, bjuterii, statui, sarcofagul in care a fost inmormantat faraonul si celebra masca mortuara de aur! Vom face o incursiune si in partea islamica a orasului la citadela Saladdin care se mandreste cu faimoasa Moschee de Alabastru a lui Mohamad Ali (vizite exterioare) si vom face apoi un popas la Bazarul egiptean Khan El Khalili. Intoarcere la hotel. Cina si cazare Hotel Holiday Inn Cairo Citystars 5* sau similar Cairo.

Ziua 3 | CAIRO – PLATOUL GIZA – MEMPHIS SI SAKKARA

Mic dejun. Excursie cu ghid local la Platoul Giza si marile Piramide. Ne vom indrepta spre platoul Giza pentru a vizita Piramidele si Sfinxul (vizite exterioare) – binecunoscutele embleme ale Egiptului. Piramida lui Keops, ce mai mare dintre cele trei este singura minune a lumii antice care sfideaza inca trecerea timpului, ea fiind de asemenea si cea mai mare piramida construita vreodata! Protector al piramidelor, Sfinxul – creatura enigmatica cu trup de leu si chip de om cunoscut primilor arabi sub numele de Tatal Groazei, asteapta sa ne impresioneze, el fiind cel mai vechi monument de sculptura din Egiptul Antic. Dupa amiaza, optional, Excursie la Memphis si Sakkara. Memphis a fost prima capitala a Egiptului antic. Majoritatea piramidelor gasite langa Cairo, in numar de peste 100 in total, au fost construite in aceasta perioada cand Memphis era cel mai important oras din Egipt si, cel mai probabil, din lume. In imediata apropiere vom vizita si Sakkara, ce a servit ca necropola pentru vechea capitala egipteana Memphis. Aici se sfla vestita piramida in trepte a lui Zoser. Intoarcere la Cairo. Servirea cinei la hotel. Cazare Hotel Holiday Inn Citystars 5* sau similar Cairo.

Ziua 4 | CAIRO – CARTIERUL COPTIC – ASWAN

Mic dejun. Timp liber la dispozitie in Cairo sau optional, Excursie in vechiul Cairo si Cartierul Coptic. Vom vizita vestitul cartier Coptic, unde vom admira cea mai veche biserica crestineasca din Egipt – Biserica Suspendata, dedicata fecioarei Maria si una dintre cele mai frumoase biserici din Cairo. Continuam cu Manastirea si Biserica Sf.Gheorghe – una dintre putinele biserici circulare ramase in Orientul Mijlociu. Excursia continua spre Abu Serga – unul dintre locurile in care s-a odihnit sfanta familie cand a fugit din Israel si apoi sinagoga Ben Ezra – una dintre cele mai vechi sinagogi din Egipt. Vom vizita apoi si zona islamica a orasului, cu faimoasa moschee de Alabastru. Intoarcere la hotel. Transfer la gara pentru a ne imbarca pe trenul de noapte cu destinatia Aswan. Servirea cinei in tren. Innoptare in tren, cabine de doua locuri in vagonul de dormit.

Ziua 5 ASWAN

Mic dejun in tren. Sosire la Aswan in cursul diminetii. Vom vizita giganticul baraj din Aswan, obiectiv strategic in Egipt, o constructie uriasa facuta pentru a controla inundatiile cauzate de revarsarea Nilului, a asigura apa pentru irigatii si pentru a genera electricitate. A fost construit intre anii 1960-1970 si a avut un impact important asupra industriei si culturii Egiptului. Vom continua turul de astazi cu vizitarea Templului Philae dedicat zeitei ISIS si a Obeliscului neterminat apoi transfer pe vasul de croaziera pe Nil. Formalitati de cazare pe vasul de 5*. Servirea pranzului. Timp liber. Cina si cazare pe vasul de croaziera de Solaris 5* / Semiramis 5* (functie de data de plecare) sau similare.

Ziua 6 | ABU SIMBEL – KOM OMBO

Mic dejun. Optional, va propunem o excursie la Abu Simbel (plecare dimineata devreme, mic dejun la pachet). Complexul arheologic este format din doua temple taiate direct in piatra in timpul domniei faraonului Ramses al-II-lea. Complexul, remarcabil prin masivele statui de piatra ale lui Ramses si ale sotiei sale, Nefertari, a fost construit in secolul XIII i.Hh. pentru a intimida rivalii nubieni si pentru a comemora celebra batalie de la Kadesh. Templele au fost amenintate de cresterea nivelului apelor Nilului in urma constructiei barajului de la Aswan in anii 1960, dar, printr-un model de cooperare internationala a UNESCO, siturile arheologice au fost cercetate, dezmembrate si asamblate in acelasi mod, dar cu 65 si 200 de metri mai sus si in spatele locatiei originale, locatie acoperita de apele lacului Nasser. Servirea pranzului la bordul vasului. Dupa pranz vom naviga catre Kom Ombo unde vom vizita neobisnuitul templu dublu dedicat zeilor Sobek si Horus, o constructie atipica deoarece totul este simetric de-a lungul axei centrale. Cina si cazare pe vasul de croaziera de 5*.

Ziua 7 | EDFU – LUXOR

Mic dejun. In cursul diminetii vom vizita Edfu uriasul templu dedicat zeului Horus, unul dintre cele mai bine pastrate temple din Egipt. Intoarcere la vas pentru servirea micului dejun. Vom admira apoi minunatele privelisti ale Nilului in timp ce vom naviga catre Luxor. Seara vom vizita emblematicul Templu din Luxor si vom vedea Aleea Sfincsilor care leaga Complexul Karnak de Templul din Luxor. Pranzul, cina si cazare pe vasul de croaziera de 5*.

Ziua 8 | LUXOR – VALEA REGILOR – TEMPLUL REGINEI HATCHEPSUT – TEMPLUL KARNAK – HURGHADA

Mic dejun. Eliberarea cabinelor apoi vom traversa pe malul vestic al Nilului pentru a vizita Valea Regilor unde au fost ingropate generatii de faraoni si nobili in criptele taiate in stanci si pazite de Colosii lui Memnon, doua statui gigantice. Mormantul lui Tutankhamon este singurul care a fost descoperit intact. Vom mai vizita Templul Reginei Hatchepsut, una dintra cele mai cunoscute femei faraon din istoria Egiptului apoi vom vizita Templul Karnak – cel mai mare complex religios din Egipt dedicat zeului Amon-Ra. Transfer cu autocarul catre Hurghada. ”Al-Ghardaka” in limba araba, Hurghada este statiunea turistica cu care a inceput industria din domeniu in Egipt. La inceput un umil satuc de pescari de pe malul Marii Rosii, a devenit in ultimele doua decade o infloritoare destinatie de vacanta, cu plaje frumoase intesate de hoteluri si soare care straluceste tot timpul anului, cu apa limpede precum cristalul numai buna de scufundari, iar noaptea prinde viata in restaurantele si barurile sale precum si in numeroasele centre comerciale. Transfer la hotel si cazare in sistem ALL INCLUSIVE. Timp liber la dispozitie in Hurghada. Cina si cazare Hotel Sunrise Garden Beach Resort & Spa 5*sau similar Hurghada.

Ziua 9 | HURGHADA – SEJUR LA MAREA ROSIE

Cazare cu ALL INCLUSIVE. Timp liber la dispozitie pentru plaja, cumparaturi sau excursii optionale. Va sugeram o Croaziera pe Marea Rosie cu posibilitatea de a face snorkeling si a admira renumitele recife de corali. Cazare Hotel Sunrise Garden Beach Resort & Spa 5*sau similar Hurghada.

Ziua 10 | HURGHADA – SEJUR LA MAREA ROSIE

Cazare cu ALL INCLUSIVE. Timp liber la dispozitie pentru plaja, cumparaturi sau excursii optionale. Timp liber la dispozitie pentru plaja, cumparaturi sau excursii optionale. · Plimbare cu submarinul · Jeep Safari in desert · Dolphin house Cazare Hotel Sunrise Garden Beach Resort & Spa 5*sau similar Hurghada.

Ziua 11 | HURGHADA – CAIRO

Mic dejun. Timp liber la dispozitie in Hurghada. Eliberarea camerelor de hotel. Ne luam la revedere de la Marea Rosie imbarcandu-ne in autocarul care ne va purta spre nord, avand ca tinta finala orasul Cairo. Vom ajunge spre seara, in timp pentru cazare si servirea cinei la hotel. Cazare Hotel Holiday Inn Cairo Citystars 5* sau similar Cairo.

Ziua 12 | CAIRO – BUCURESTI

Mic dejun la pachet. Dimineata devreme transfer la aeroportul din Cairo pentru imbarcare pe zborul companiei TAROM cu destinatia Bucuresti. Decolare la ora 04:30 cu zborul RO102 si aterizare pe Aeroportul Henri Coanda Otopeni la ora 07:20. Sfarsitul pachetului de servicii.

1499 euro loc in camera dubla (29 Aprilie; 06, 13 Mai)
1499 euro a 3-a persoana parsuplimentar in camera dubla (29 Aprilie; 06, 13 Mai)
999 euro copil in camera dubla (29 Aprilie; 06, 13 Mai)
1899 euro camera single (29 Aprilie; 06, 13 Mai)

 

1559 euro loc in camera dubla (16, 23 Septembrie)
1559 euro
a 3-a persoana parsuplimentar in camera dubla (16, 23 Septembrie)
999 euro copil in camera dubla (16, 23 Septembrie)
1979 euro camera single (16, 23 Septembrie)

 • Bilet de avion Bucuresti – Cairo si retur, zbor direct compania Tarom*** 
 • Taxele de aeroport si combustibil (pot suferi modificari pana la emiterea biletelor de avion) 
 • 4 nopti cazare cu mic dejun si 3 cine la Hotel Holiday Inn Cairo Citystars 5* Cairo sau similar Cairo (de prima si ultima noapte se beneficiaza partial, functie de orarul de zbor) 
 • 1 noapte cazare cu DEMIPENSIUNE (mic dejun si cina) in tren pe ruta Cairo – Aswan 
 • 3 nopti cazare cu PENSIUNE COMPLETA pe vasul de croaziera M/S Solaris 5* / MS Semiramis 5* / MS Blue Shadow III 5* (functie de data de plecare) sau similare 
 • 3 nopti cazare cu ALL INCLUSIVE Hotel Sunrise Garden Beach Resort & Spa 5* sau similar Hurghada 
 • Transferuri aeroport – hotel – aeroport in Cairo 
 • Tur de oras panoramic cu ghid local in Cairo: Citadela Saladdin, Moscheea de Alabastru a lui Mohamad Ali, Bazarul egiptean (fara intrari) 
 • Vizita la Muzeul de Egiptologie 
 • Excursie cu ghid local la Platoul Giza si Marile Piramide 
 • Croaziera pe Nil cu vas de croaziera 5* cu urmatoarele excursii si vizite incluse: o Excursie la Marele Baraj de la Aswan, Obeliscul neterminat si templul Philae o Vizitarea Templelor dedicate Zeilor Sobek si Horus din Kom Ombo si Edfu o Excursie pe malul vestic al Nilului din Luxor: Valea Regilor si vizitarea Templelor Reginei Hatchepsut o Excursie pe malul estic al Nilului din Luxor cu vizitare templelor Karnak si Luxor 
 • Transport cu autocar local conform programului iletele de intrare la obiectivele turistice din programul de croaziera 
 • Insotitor de grup din partea agentiei
 • Asigurare storno si medicala cu protectie COVID (obligatorie); 
 • Taxa de viza pentru Egipt: aprox. 25 USD (viza se obtine la sosire pe aeroportul din Cairo); 
 • Bacsisul recomandat pentru soferi si ghizi locali (este o practica uzuala in Egipt): 5 USD/persoana/zi 
 • Intrarile la obiectivele turistice, altele decat cele mentionate in program: Intrarea la Marea Piramida a lui Keops: aprox. 400 lire egiptene 
 • Excursiile optionale · Bauturile la mesele din program;

Solicita Oferta

Pentru a primi o oferta personalizata cu cel mai mic pret al momentului va rugam completati formularul.

Mesaj

Te-ar putea interesa si aceste oferte din Circuite Africa

newsletter

Vrei sa primesti periodic cele mai bune oferte?