Circuit Africa de Sud 2024

Traseu

Circuit Africa de Sud. Pret: 3195 euro/ pachet. Pachetul include: bilet de avion dus-intors, 10 nopti cazare cu mic dejun, ghizi, excursii, vizite si intrari la obiectivele mentionate, tururi de oras, etc.

plecari23 Octombrie 2024

Galerie
Itinerariu
Tarife
Servicii Incluse
 • Circuit Africa de Sud 1
 • Circuit Africa de Sud 2
 • Circuit Africa de Sud 3
 • Circuit Africa de Sud 1
 • Circuit Africa de Sud 2
 • Circuit Africa de Sud 3

Ziua 1 (23.10): BUCURESTI – ISTANBUL – CAPE TOWN

Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul international Otopeni la ora 19:10 pentru imbarcare pe cursa Turkish Airlines cu destinatia Istanbul. Decolare din Bucuresti la ora 21:40, sosire in Istanbul la ora locala 23:10. Decolare din Istanbul spre Cape Town la ora 01:50.

Ziua 2 (24.10): SOSIRE IN CAPE TOWN

Aterizare in Cape Town la ora locala 11:50. Transfer si cazare la hotel Commodore 4* sau similar in Cape Town. Pentru restul zilei vom avea timp liber pentru odihna. Cape Town este un oras ca niciunul altul, situat intre munte si ocean, cu un parc national in centrulsau. Numit si „orasul mama”, Cape Town este cel mai vechi oras din Africa de Sud, fiind deosebit de atractiv pentru turisti datorita istoriei fascinante, culturii interesante si frumusetii naturale. Promenada Victoria & Alfred, una din principalele atractii ale orasului, ofera vizitatorilor o experienta unica de shopping si plimbare.

Ziua 3 (25.10): TUR DE ORAS CAPE TOWN, ASCENSIUNE PE TABLE MOUNTAIN SI GRADINA BOTANICA KIRSTENBOSCH

Mic dejun la hotel. Azi vom face un tur de oras de jumatate de zi al cosmopolitului Cape Town. Vom face o ascensiune cu telecabina pe Table Mountain, masivul de granit si calcar ce domina orasul. De la altitudinea de 1086m putem admira o panorama spectaculoasa (acest obiectiv este accesibil in functie de conditiile meteo din ziua vizitarii). Continuam cu vizita cartierului etnic Malay sau Bo-Kaap situat pe colinele Signal Hill, atractia sa principala fiind casele luminoase si viu colorate. Continuam cu un tur panoramic cu autocarul al centrului istoric unde se afla Cladirea Parlamentului si Biblioteca Nationala construite in stilul clasic colonial, Catedrala St. George, Primaria si gradinile „Company Gardens”. De la Sea Point si Camp’s Bay vom admira privelistea panoramica asupra oceanului. Turul de azi se va incheia cu vizitarea Gradinii Botanice Kirstenbosch pentru a admira unele dintre cele mai frumoase si rare plante din lume. Aceasta este una dintre cele mai frumoase gradini botanice din lume, fiind inclusa in Patrimoniul UNESCO in 2004. In interiorul gradinii putem admira o varietate incredibila de specii de plante, printre care si floarea nationala a Africii de Sud: Protea. Ordinea vizitelor din program se poate modifica in functie de trafic si de conditiile meteo. Intoarcere si cazare la acelasi hotel in Cape Town.

Ziua 4 (26.10): TURUL PENINSULEI CAPE (140 km)

Mic dejun. Ziua de azi este dedicata uneia dintre cele mai frumoase excursii cu plecare din Cape Town: Peninsula Cape. Aceasta excursie de o zi ne ofera ocazia de a ajunge la Cape Point – considerat de renumitul navigator Francis Drake drept „cel mai frumos promontoriu din lume”. Vom calatori de-a lungul coastei Atlanticului catre oraselul Hout Bay. Aici ne vom bucura de peisajul oferit de munti si ocean, dar mai ales de o calatorie cu barca spre Seal Island (Insula Focilor) pentru a admira numeroasele colonii de foci ingramadindu-se pe stancile golase, precum si nenumaratele specii de pasari. Din Hout Bay vom calatori pe soseaua Chapman’s Peak, cea mai spectaculoasa sosea de coasta din lume. Lunga de 9 km, cu 114 curbe, soseaua taie coasta stancoasa a Varfului Chapman si ofera privelisti superbe (in cazul in care conditiile meteo sunt nefavorabile, soseaua se poate inchide pentru traficul rutier). Urmatoarea oprire din program este Rezervatia Capul Bunei Sperante, unde vom putea vedea vechiul far si noul far, cel mai luminos din lume, dar si specii de plante unice in lume si faimosii babuini, rezidenti ai rezervatiei. Pe drumul de intoarcere spre Cape Town vom vizita faimoasa colonie de pinguini africani de pe Plaja Boulders si vom trece prin centrul orasului istoric Simon. Intoarcere si cazare la acelasi hotel in Cape Town.

Ziua 5 (27.10): EXCURSIE OPTIONALA IN ZONA VITICOLA CAPE WINELANDS (160 km)

Mic dejun. Azi va propunem o incursiune optionala in faimoasa lume a vinurilor sud-africane. Vinurile din Africa de Sud sunt recunoscute la nivel mondial pentru calitatea deosebita, iar districtul Stellenbosch este cea mai cunoscuta regiune viticola din zona Cape Winelands, de aici provenind unele din cele mai rafinate vinuri. Va invitam sa aflati o parte din secretele producatorilor locali si de asemenea sa degustati mai multe tipuri de vin. Stellenbosch este al doilea oras ca vechime din Africa de Sud. In 1679, Simon van der Stel si-a dat seama ca aceasta vale fertila situata pe malul raului Eerste este locul ideal pentru cultivarea vitei de vie. Aici vom face o degustare de vinuri, dupa care ne vom intoarce in Cape Town.

Ziua 6 (28.10): CAPE TOWN – MOSSEL BAY – KNYSNA (GARDEN ROUTE, 490 km)

Vom lua micul dejun la pachet de la hotelul din Cape Town si vom pleca dimineata devreme spre Knysna via Mossel Bay. Mossel Bay este situat la jumatatea distantei dintre doua orase importante – Cape Town si Port Elizabeth si este recunoscut pentru cei 60 km de plaje la Oceanul Indian cu o clima placuta tot timpul anului, vegetatia specifica regiunii Capului numita „fynbos” si peisajul oferit de Muntii Outeniqua. Vom vizita renumitul „Copac Posta” care era folosit pentru a lasa mesaje in urma cu cateva secole. In anul 1501, sub acest copac a fost lasat un mesaj de catre comandantul unui vas pentru a fi gasit de comandantul celei de-a treia flote a Indiilor de Est in drumul sau spre India. Asa a aparut primul „oficiu postal” al Africii de Sud, iar copacul respectiv a fost declarat Monument National. Dupa o scurta oprire in Mossel Bay vom continua calatoria spre Knysna, oras pitoresc situat pe malul lagunei Knysna, declarata zona protejata si Parc National datorita prezentei a peste 200 de specii de pesti. Ne vom imbarca intr-un feribot pentru o plimbare in laguna Knysna spre Knysna Heads. Cazare la hotel Knysna Log Inn 4* sau similar in Knysna.

Ziua 7 (29.10): OUDTSHOORN (245 km)

Mic dejun si plecare spre Oudtshoorn, capitala industriei care se ocupa cu cresterea strutilor. Aici se afla cele mai mari populatii de struti care produc cele mai fine pene. Insa,strutii nu sunt singura atractie a acestei zone plina de contraste. Vom vizita Pestera Cango, cea mai mare din Africa de Sud si una din cele sapte minuni ale Africii de Sud. Vom admira spatiile masive si formatiunile carstice impresionante, in diverse culori. Initial, s-a crezut ca pestera are doar 1 km, dar s-a descoperit ulterior ca are cel putin 5 km lungime. Noi vom vizita aproximativ un sfert din lungimea totala a pesterii. Vom vizita in continuare ferma Cango Wildlife Ranch pentru un tur cu ghid. Peste 300 de crocodili cu lungimi cuprinse intre 50 cm si 4 m sunt rezidentii acestui domeniu. Intoarcere si cazare la hotel in Knysna.

Ziua 8 (30.10): GEORGE – JOHANNESBURG (zbor), VIZITA SOWETO

Mic dejun la hotel si transfer la aeroportul George unde ne vom imbarca pe zborul cu destinatia Johannesburg operat de o companie locala. Dupa sosirea in Johannesburg, vom vizita orasul Soweto, construit in anii 50 la sud de Johannesburg pentru muncitorii navetisti de culoare. Daca in trecut Soweto a fost orasul-simbol al rezistentei africanilor contra regimului de apartheid, in prezent orasul este recunoscut pentru amestecul sau de culturi si limbi vorbite. Vom vizita Muzeul dedicat lui Hector Pieterson si vom face o oprire la casa lui Nelson Mandela, a carei vizita este optionala. In timpul turului vom vedea alte cateva repere importante ale orasului: Biserica Regina Mundi unde aveau loc intlanirile secrete ale liderilor politici ale partidelor interzise la acele vremuri. In incheiere, vom trece pe langa cel mai mare stadion din Africa, „Soccer City”, cu o capacitate de 95.000 persoane si care a fost construit pentru Campionatul Mondial din 2010. Vom servi pranzul la un restaurant local. Transfer la hotel, sosire si cazare la hotel Southern Sun Sandton 4* sau similar.

Ziua 9 (31.10): JOHANNESBURG – PARCUL NATIONAL PILANESBERG (205 km)

Mic dejun la hotel si plecare spre lodge-ul din Parcul Pilanesberg. Parcul National Pilanesberg este una dintre cele mai fascinante si accesibile rezervatii dedicate faunei africane. Situata la granita dintre regiunea Kalahari si Lowveld, aceasta zona vasta promite sesiuni de safari captivante si posibilitatea de a vedea Big Five, cele cinci mari mamifere ale Africii: elefantul african, bivolul african, rinocerul, leul si leopardul. Sosire si cazare la Bakubung Game Lodge 4* sau similar. Vom servi masa de pranz la lodge, dupa care vom primi informatii despre facilitatile lodge-ului si despre programul de safari al zilelor urmatoare. Vom putea servi un ceai sau o cafea inainte de a pleca spre prima sesiune de safari din aceasta calatorie care se va desfasura la sfarsitul dupa amiezii, moment in care animalele din parc sunt mai active. Sesiunile de safari se vor desfasura in vehicule de safari de 22 locuri. Intoarcere la lodge unde vom servi cina.

Ziua 10 (01.11): BIG FIVE SAFARI IN PARCUL NATIONAL PILANESBERG

Trezirea dimineata devreme pentru prima sesiune de safari a zilei. Dupa ce vom servi o cafea sau un ceai vom face prima sesiune de safari a zilei, dupa care ne vom intoarce la lodge pentru a servi micul dejun. Dupa amiaza vom face a doua sesiune de safari a zilei. Vom servi masa de pranz si cina la lodge, iar intre cele doua sesiuni de safari va puteti relaxa la piscina lodge-ului.

Ziua 11 (02.11): SAFARI IN PARCUL NATIONAL PILANESBERG. OPTIONAL, EXCURSIE LA SUN CITY.

Trezirea dimineata devreme pentru prima sesiune de safari a zilei. Dupa ce vom servi o cafea sau un ceai vom face prima sesiune de safari a zilei, dupa care ne vom intoarce la lodge pentru a servi micul dejun. Timp liber pentru relaxare sau optional puteti participa la o excursie la Sun City, renumitul resort sud-african (statiune de agrement) care se intinde pe o suprafata impresionata si care ofera numeroase zone de distractie, piscine fabuloase, gradini superbe, restaurante, sali de jocuri, magazine. Intoarcere la lodge in Parcul Pilanesberg pentru cina si cazare.

Ziua 12 (03.11): PARCUL PILANESBERG – PRETORIA – JOHANNESBURG (230 km). ZBOR JOHANNESBURG – ISTANBUL

Mic dejun la lodge si plecare cu autocarul spre Pretoria, capitala Africii de Sud, unde vom face un tur de oras de jumatate de zi. Cu o istorie deosebit de bogata, Pretoria este numit si „Orasul Jacaranda” datorita strazilor impodobite cu acesti copaci cu flori de culoarea mov care infloresc toamna, din septembrie pana in noiembrie. Pretoria este unul dintre pricipalele orase academice ale tarii si sediul a peste 40 de ambasade. Vom face o oprire la Monumentul Voortrekker de unde putem admira privelistea panoramica a orasului si vom trece pe langa casa fostului presedinte al statului african: Paul Kruger. Vom face un popas fotografic la Cladirile Union, sediul guvernului sud african si ale Presedintelui tarii unde se afla o statuie gigantica a lui Nelson Mandela cu o inaltime de 9 m. Inainte de plecarea spre aeroportul din Johannesburg vom face o oprire la centrul comercial Menlyn. Transfer la aeroport pentru imbarcare pe zborul companiei Turkish Airlines spre Istanbul cu decolare la ora 19:15.

Ziua 13 (04.11): ISTANBUL – BUCURESTI

Aterizare in Istanbul la ora locala 05:55 si imbarcare pe zborul spre Bucuresti cu decolare la ora 08:30. Aterizare pe aeroportul Otopeni la ora 08:50.

3195 euro adult loc in camera dubla
3890 euro adult in camera single

 • transport cu avionul Bucuresti – Cape Town si Johannesburg – Bucuresti cu compania Turkish Airlines (schimbarea curselor la Istanbul); 
 • transport cu avionul George – Johannesburg cu o companie aeriana locala; 
 • 10 nopti cazare cu mic dejun la hoteluri si lodge-uri de 4*, astfel: 4 nopti in Cape Town, 2 nopti in Knysna, 1 noapte in Johannesburg, 3 nopti in Parcul National Pilanesberg; 
 • 3 mese de pranz (in zilele 8, 9 si 10); 
 • 3 cine (in zilele 9, 10 si 11); 
 • transferurile aeroport – hotel in Cape Town si hotel – aeroport in Johannesburg; 
 • transport cu autocar local pe tot parcursul circuitului, conform programului; 
 • excursiile si vizitele mentionate in program: tur de oras panoramic de jumatate de zi in Cape Town, ascensiune cu funicularul pe Table Mountain, vizita gradinii botanice Kirstenbosch, turul Peninsulei Cape, Mossel Bay, laguna Knysna, Outdtshoorn si Pasterile Cango, tur de oras Soweto, 4 sesiuni de safari in Parcul National Pilanesberg, tur de oras in Pretoria; 
 • ghizi locali vorbitori de limba engleza; 
 • insotitor roman de grup; 
 • taxele de aeroport (pot suferi modificari).
 • taxa de viza si procesare acte: 60 EURO/ persoana; 
 • asigurarea medicala de calatorie (optionala); 
 • asigurarea storno (optionala), se incheie odata cu contractul de comercializare a pachetului de servicii turistice, in pachet cu asigurarea medicala de calatorie; 
 • bacsisuri pentru prestatorii locali (ex: soferi, personal hotelier, ghizi): 60 EURO/ persoana – se practica in Africa de Sud, se achita la sosirea in tara de destinatie; 
 • biletele de intrare la alte obiective turistice decat cele care sunt mentionate ca fiind incluse; 
 • excursiile optionale (Cape Winelands, Sun City); 
 • bauturile alcoolice sau racoritoare la mesele incluse in program.

Solicita Oferta

Pentru a primi o oferta personalizata cu cel mai mic pret al momentului va rugam completati formularul.

Mesaj

Te-ar putea interesa si aceste oferte din Circuite Africa

newsletter

Vrei sa primesti periodic cele mai bune oferte?