Rio de Janeiro pune sperante mari in tursimul bazat pe evenimente

Rio de Janeiro pune sperante mari in tursimul bazat pe evenimente

Rio de Janeiro pune sperante mari in tursimul bazat pe evenimente

Evenimentele majore stimuleaza schimbarea pentru zonele urbane din intreaga lume. Stimuleaza turismul si crearea de noi oportunitati pentru locuitori, investitii in infrastructura si intretinerea zonelor defavorizate. Dar tot acestea pot perturba fluxul natural si rutinele normale pentru orase, provocand o adevarata povara pentru locuitori, cum ar fi cresterea nivelului congestionarii traficului si probleme de securitate.

Orasul Rio de Janeiro nu este strain de turismul adus de evenimente majore. Carnavalul de la Rio este un bun exemplu, aducand aproape un milion de turisti in fiecare an.

In 2004, cand Brazilia a castigat licitatia pentru a gazdui Cupa Mondiala 2014, populatia a dat dovada de entuziasm si optimism fata de noua oportunitate. Un total de un milion de vizitatori straini au intrat in tara din cauza acestui eveniment, depasind estimatile initiale deĀ  aproximativ 600.000 de turisti. In total, 60% din turisti care au venit cu ocazia Cupei Mondiale Brazilia au fost in tara pentru prima data si 95% din vizitatori au declarat ca se vor intoarce. Asta este o veste buna pentru viitorul turismului Braziliei.

In ciuda tuturor controverselor pornite de catre turneul international de fotbal, efecte pozitive ale evenimentului asupra economiei statului sunt greu de ignorat.

Din aceste motive, Brazilia prin intermediul strategiei sale de dezvoltare a turismului, se va axa in viitor pe organizarea si mediatizarea unor astfel de evenimente pe cat se poate de des.

Sursa: skift.com

Galerie
  • Rio de Janeiro pune sperante mari in tursimul bazat pe evenimente
  • Rio de Janeiro pune sperante mari in tursimul bazat pe evenimente

Solicita Oferta

Pentru a primi o oferta personalizata cu cel mai mic pret al momentului va rugam completati formularul.

Mesaj

Te-ar putea interesa si aceste oferte din Blog Captain Travel

newsletter

Vrei sa primesti periodic cele mai bune oferte?