Cum sa ne pazim de hackerii cu

Cum sa ne pazim de hackerii cu "Wi-Fi gratuit"

Cum sa ne pazim de hackerii cu "Wi-Fi gratuit"

In ultima vreme o noua forma de atac informatic a inceput sa ia proportii in zonel frecventate de turisti.

Hackerii vor pregati retele false de tip "Wi-Fi gratuit" in apropierea destinatilor turistice foarte cunoscute, spune Varun Kohli, vicepresedinte de marketing al grupului de securitate Skycure. Echipa sa a lansat recent o lista din cele mai periculoase zone din acest punct de vedere, incluzand Times Square din New York City, Disneyland din California si chiar Basilica Sfantul Petru din Vatican.

Dupa ce turistii se conecteaza la aceste retele, hackerii pot accesa parole, informatii bancare, conturi de e-mail, numere de card de credit si alte date securizate.

Pentru a ne proteja de astfel de capcane, cel mai bine este sa verificam provenienta retelelor pe care le accesam atunci cand suntem in vacanta. Siguranta datelor depinde de atentia noastra si trebuie sa incercam, pe cat se poate, sa ne conectam numai la retelele hotelurilor, restaurantelor, magazinelor sau localurilor pe care le vizitam.

Evitati orice retea a carei sursa nu o cunoasteti si incercati sa va conectati numai atunci cand este nevoie daca nu sunteti siguri de securitatea retelei. De asemeni este bine sa evitati efectuarea de tranzactii bancare sau conectarea la conturi care solicita o parola sau cod pin.

Sursa: huffingtonpost.com

Galerie
  • Cum sa ne pazim de hackerii cu
  • Cum sa ne pazim de hackerii cu

Solicita Oferta

Pentru a primi o oferta personalizata cu cel mai mic pret al momentului va rugam completati formularul.

Mesaj

Te-ar putea interesa si aceste oferte din Blog Captain Travel

newsletter

Vrei sa primesti periodic cele mai bune oferte?